Veri güvenliğinde RPA’in önemi artıyor

Veri kalitesi güvenlik ile artıyor

Ünlü veri danışmanlığı şirketleri, Messaging Architects ve eMazzanti Technologies Company, 2021 yılında veri güvenliği konusunda otomasyonun olmazsa olmaz bir unsur olduğunu geçtiğimiz günlerde yayımladıkları bir raporla dünyaya duyurdu. İki şirketin ortak geliştirdiği ve yeni yayımladıkları makaleye göre yapay zekaya ek olarak robotik süreç otomasyonu (RPA) yeni yılın güvenlik açısından yükselen yıldızları olacak.

Makine öğrenimi ile artırılmış siber güvenlik

Doğru otomasyon ile karar verme ve strateji geliştirmenin çok daha verimli hale geldiğini dile getiren eMazzanti Technologies yetkilileri, makine öğrenimi sayesinde hata tespiti ve dahası hatanın telafisi sayesinde veri kalitesinin arttığını vurguluyorlar. “Zaman kazanmak isteyen şirketler için verinin düzgün idame edilmesi çok kritik bir rol oynuyor.” diyor Messaging Architects şirketinin başkan yardımcısı Greg Smith ve ekliyor: “Özellikle veriye erişim, müdahale gibi konuların otomasyon ile yönetilmesi hem iş yükünü hafifletiyor hem de karar almayı kolaylaştırıyor.”

“Yapay zeka, modern siber güvenlik dünyasında yapıtaşı haline geldi. Makine öğrenimi sayesinde güvenlik sistemleri çok daha gelişmiş hale gelerek tehdit örüntülerini gerçekleşmeden yakalayabiliyor. Artık birçok durumda çalışanlar tehdidin varlığını bilmeden saldırı bertaraf edilmiş oluyor.” Ancak veri yönetimi konusunda birçok kurumun elle müdahaleye ve insan faktörüne bağlı kaldığının altını çizen makalede otomasyona yatırım yapılmasının kısa sürede daha gelir getiren bir yatırım olduğu belirtiliyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu