Visa’dan evrensel kripto para birimi ödeme kanalı!

Visa, dijital paranın güvenli transferinde birden fazla blok zinciri ağını birbirine bağlamak için "Universal Payment Channel" adını verdiği yeni bir konsept geliştirdiklerini duyurdu.

Visa’nın yeni “Universal Payment Channel” projesi ile hangi kripto para birimini kullanıyorlarsa kullansınlar, herkesin ödeme yapmasını ve eşdeğer değeri değiştirmesini kolaylaştırmak için ödeme kanalları oluşturulacak. Visa’ya göre projenin amacı, çeşitli blok zincirleri arasında bir merkez olarak hareket etmek ve “evrensel bir bağdaştırıcı” olmak. Böylelikle de para birimi türünden bağımsız olarak merkez bankaları ve işletmeler için güvenli değer alışverişini mümkün kılmak.

Merkez bankaları kendi kripto para birimlerini keşfetmeye başladıkça satıcılar ve finans kurumları, müşteriler ürün satın almak istediklerinde dijital para birimleriyle daha fazla uğraşmak zorunda kalacaklar. Visa’nın konsepti ise ödemeyi aynı anda iki veya daha fazla farklı dijital para birimiyle bölerek bu sorunu çözmeye odaklanıyor.

Visa, dijital para birimlerini daha benimsenebilir ve uyarlanabilir hale getirmenin, iyi bir müşteri deneyimi ve satıcıların geniş çapta kabul görmesini gerektireceğine inanıyor. Bunu gerçekleştirmek için de Visa’nın araştırma ekibi, kripto para endüstrisinde trendler yeni yeni oluşurken 2018’de UPC’yi geliştirmeye başladı. Aynı zamanda şirket, dijital para birimlerini harcamak ve dönüştürmek için çok sayıda satıcı ve diğer kripto şirketlerine ulaşmaya odaklandı.

Temmuz ayı itibariyle Visa, kriptonun kendi kartlarında doğrudan dönüştürülmesine izin vererek kendi ağında dönüştürmeyi desteklemek için 50’den fazla kripto şirketiyle ortaklık kurdu. Şirkete göre, 2021’in ilk yarısında dünya çapındaki kripto bağlantılı Visa kartlarında neredeyse 1 milyar dolar işlenmişti.

UPC ile Visa, işlemlerin kendi ağından kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakılmaksızın, daha fazla banka, satıcı ve işletmeye daha fazla erişilebilirlik ve farklı dijital para türleri için daha kolay bir değer alışverişi sağlamayı umuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu