VMware ve Intel 5G’ye geçişi hızlandırmak için bir araya geldi

VMware ve Intel telekomünikasyon sağlayıcılarının, 5G'nin temel bir bileşeni olan vRAN teknolojisini benimsemelerine yardımcı olmak için ortak bir yazılım platformu geliştirdiklerini açıkladı.

5G’nin etkinleştirmeyi vaat ettiği muazzam bağlantı hızlandırmalarını sağlamak için taşıyıcıların altyapılarında büyük değişiklikler yapması gerekiyor. En büyük değişikliklerden biri ise sanallaştırılmış radyo erişim ağlarına geçiş. Radyo ağı erişimi, kullanıcılara bağlantı sağlamaktan sorumlu antenlerin ve baz istasyonlarının toplanmasıdır, oysa sanallaştırılmış bir radyo erişim ağı veya vRAN, daha iyi verimlilik sağlayan bu altyapıyı kurmanın yeni bir yoludur.

Temel fikir, pahalı özel donanımın yerine düşük maliyetli emtia donanımlarını koymak ve yönetim görevlerini otomatikleştirmek için yazılım kullanmaktır. Bu, veri merkezindeki yazılım tanımlı ağ kavramına benzer. VMware ve Intel arasındaki ortaklık da yazılım tanımlı ağ pazarındaki gücü ortaya koyuyor.

Ortaklık kapsamında şirketler taşıyıcı çözümlerinden ikisini tek bir platforma entegre edecekler. Birincisi, işlemcilerinin üzerinde taşıyıcı vRAN altyapısı oluşturmak için bir dizi özel yazılım yapı taşı olan Intel’in FlexRAN’ı. Diğer teknoloji, taşıyıcı ağlarda radyo ekipmanını yönetmek için bir platform olan VMware RAN Akıllı Kontrolördür. İki teknolojiyi birleştirmek, sağlayıcıların yapması gereken manuel yazılım entegrasyonu miktarını azaltarak dağıtımlarını kolaylaştırmalıdır. 

Intel, entegre bir vRAN platformu ve Intel ile VMware’in önde gelen teknolojisi ve uzmanlığı birleştiğinde CoSP’lerin, hızlandırılmış zamandan yenilikçi hizmetlerin dağıtımına kadar yararlanacak şekilde konumlandırıldığını söylüyor.

Yonga üreticisi ve VMware, ortak platformları için açık arayüzler olarak tanımladıkları şeyi oluşturmak için de çalışacaklar. Açık, yani kolay erişilebilir uygulama programlama arabirimleri önemlidir çünkü taşıyıcı ağlar genellikle çok sayıda tedarikçiden bileşenler içerir. API’ler bu bileşenlerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar.

Intel ve VMWare tarafından yapılan duyuru, VRAN ve Open RAN alanlarının hızla genişlediğini gösteriyor. İki şirket, mevcut şirketlerin ve yeni katılımcıların bu platformları kendileri oluşturmak için çaba ve sermaye harcamak yerine inovasyona odaklanabilecekleri yatay bir yazılım platformu oluşturmak için ortaklık yapıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu