VMware ve Nvidia’dan yapay zeka ve iş yüklerini hızlandıran ortaklık

Sanallaştırma yazılımı devi VMware, VMworld 2020 sanal etkinliğinde yapay zeka iş yükleri için yeni bir kurumsal platformda grafik yonga üreticisi Nvidia ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

VMware ayrıca, Nvidia’nın en yeni veri merkezi yönetiminde çalışan bulut, veri merkezi ve edge için yeni bir mimariyi duyurdu.

Yapılan iş birliği kapsamında Nvidia, Nvidia GPU Cloud veya NGC AI işleme yazılımını VMware’in ana sanallaştırma platformu vSphere ile entegre edecek. NGC ayrıca, sanal makineleri ve yazılım konteynerlerini yönetmek için hibrit bir bulut platformu olan VMware Cloud Foundation ve Kubernetes kontrollü konteyner uygulamalarını oluşturmak, çalıştırmak ve yönetmek için VMware Tanzu ile entegre olacak.

VMware, bu entegrasyonların şirketlerin yeni AI iş yüklerini çalıştırmasını ve bunları tek bir platform üzerinden yönetmesini sağlayacak “kurumsal kullanıma hazır bir AI platformu” oluşturacağını söyledi. Platform ayrıca şirketlere, ister bulutta ister veri merkezinde veya ağın sınırında olsun, verilerinin bulunduğu yerde yapay zekaya hazır altyapıyı dağıtmanın bir yolunu sağlayacak.

VMware ve Nvidia, bu yazılımı VMware’in araçlarıyla entegre etmenin, işletmelerin mevcut altyapılarına yeni AI iş yüklerini dağıtmalarını çok daha kolay hale getireceğini söyledi. Bu entegrasyon veri bilimcilerine ve geliştiricilere, bulutta yerel GPU için optimize edilmiş çok çeşitli kapsayıcılara, yapay zeka modellerine ve sektöre özel yazılım geliştirme kitlerine erişim sağlayacak.

İş ortakları ayrıca hibrit bir bulut mimarisi oluşturmak için birlikte çalıştıklarını görecek olan Project Monterey adlı yeni bir girişimi de duyurdu. Girişim, Nvidia’nın en yeni programlanabilir BlueField-2 veri işleme birimlerini içeren SmartNIC adlı akıllı ağ arabirim denetleyicisi teknolojisine dayanıyor. SmartNIC denetleyici, hiper yönetici, ağ iletişimi, güvenlik ve depolama görevlerini merkezi işlem birimlerinden DPU’lara aktararak uygulama iş yüklerini hızlandırmaya ve ekstra bir güvenlik katmanı sağlamaya yardımcı oluyor.

Müşteriler, bir GPU alıp daha küçük parçalara ayırmalarına olanak tanıyan ve veri hazırlama, eğitim veya çıkarım gibi görevler için bu altyapıyı karıştırıp eşleştirmelerine olanak tanıyan, çoklu örnekli GPU’lar adı verilen bir Nvidia teknolojisinden yararlanabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu