Western Digital’ın hızlı ve hafif yeni My Passport SSD’si tanıtıldı!

Western Digital, yeni My Passport SSD taşınabilir veri depolama sürücüleri serisini piyasaya sürdü. 

İş kullanıcılarını da kapsayan ve içerik oluşturucuları hedefleyen yeni Western Digital cihaz, hafif ve kompakt bir taşınabilir katı hal sürücüden verilere hızlı erişim sağlıyor.

Sadece 9mmx55mmx100mm ölçülerinde olan yeni My Passport SSD, diğer taşınabilir harici depolama cihazlarından önemli ölçüde daha küçük ve daha hafiftir. Avuç içi boyutundaki sürücü, yumuşak yuvarlak kenarlarıyla çanta veya cebe rahatlıkla sığıyor.

Eskinin hantal harici sürücülerinden çok uzak olan bu yeni sürücü, hızlı ve yonga üzerinde NVMe SSD teknolojisine sahip. My Passport SSD ayrıca muhafaza boyutlarını belirleyen geleneksel 2,5” sabit sürücü form faktöründen uzaklaşıyor. Şık görünümlü, zarif muhafazanın üst kısmı metalden, alt tarafı ise plastikten oluşuyor. Üstelik darbeye ve 1.98m’ye kadar düşmeye de dayanıklı. 

İlgili Makaleler

WD My Passport SSD, 500GB, 1TB ve 2TB kapasitelerde ve dört renkte gelir: gri, mavi, kırmızı ve altın. Paket, hem USB Type-A hem de daha yeni USB Type-C soketleri için kablolar içerir. USB 3.2 Gen 2 SSD, maksimum uyumluluk için USB 3.0 ve 2.0 cihazlarla da çalışır.

Sürücü, PC ve Mac uyumluluğu için exFAT dosya sistemine önceden biçimlendirildi. Ek olarak, diğer işletim sistemleri ve dosya sistemleriyle kullanım için gerektiği şekilde yeniden biçimlendirilebiliyor ve bölümlenebiliyor. WD Discovery’nin bir kopyası ise Windows ve MacOS için sürücüye önceden yüklendi. Uygulama, taşınabilir sürücüleri izlemenin yanı sıra, sürücü yapılandırması, yedeklemeler, 256 bit AES donanım şifrelemesi ve parola koruması için başka yardımcı programlara erişim sağlıyor. Paket, 1050 MB/sn’ye varan hızlara da sahip ve USB 3.2 Gen 2 uyumlu bir cihazla, bu hızlara en zor şekilde ulaşılabiliyor.

Bu ileri düzey veri aktarım hızı ile kullanıcılar değerli verilerini yanlarında tutabilir, dahili bir sabit sürücüde depolanmış gibi verilere erişebilir ve üzerinde çalışabilirler. Şirketin vaadine göre İçerik oluşturucuları, materyalleri doğrudan sürücüden düzenleme konusunda hiçbir sorun yaşamayacak.

My Passport SSD, 30 Eylül’den itibaren gri renkte ve bu yılın ilerleyen günlerinde mevcut olan diğer renklerle satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu