WhatsApp’ın kararından sonra Bip, Signal ve Telegram’a talep arttı

Mesajlaşma uygulamaları Signal ve Telegram, en büyük rakibi WhatsApp’ın güncellenen hizmet şartlarının ardından talepte ani bir artış gördü.

Signal’in şifreleme teknolojisini kullanan WhatsApp, kullanıcılardan Facebook ve bağlı kuruluşlarıyla telefon numaraları ve konumlar dahil olmak üzere verilerini toplamasına ve paylaşmasına izin vermelerini isteyen yeni şartlar ortaya koydu. Bazı gizlilik aktivistleri ise Twitter’dan bu kararı eleştirirken kullanıcıların Signal ve Telegram gibi uygulamalara geçmelerini önerdi. Signal’in popülaritesi, Twitter’da en çok takip edilen hesaplardan birine sahip olan Elon Musk ve mikro blog platformunun lideri Jack Dorsey tarafından da onaylandıktan sonra daha da arttı.

Veri analizi firması Sensor Tower’a göre, son iki gün içinde 100 binden fazla kullanıcı Signal’i Apple ve Google’ın uygulama mağazalarından indirirken, Telegram yaklaşık 2,2 milyon indirme elde etti.

Yerli uygulama Bip son 24 saatte 1 milyonun üzerinde kişi kazandı

Tüm operatör kullanıcılarına açık Türkiye’nin iletişim ve yaşam platformu BiP’in kullanıcı sayısı ise son 24 saat içerisinde 1 milyon 124 bin kişi daha arttı.

Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, kişisel veri güvenliğini sağlamanın yanı sıra birçok yenilikçi özelliğiyle rakiplerini geride bırakan BiP’e olan ilgi her geçen gün artıyor. HD sesli ve görüntülü arama özellikleriyle BiP, dünyanın 192 ülkesinde tercih edilmeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu