Windows 11 5 Ekim’de yayınlayacak

Bu Haziran ayı sonunda, Windows 11 duyuran Microsoft artık işletim sisteminin yeni sürümünü 5 Ekim tarihinde kullanıma sunulacak.

Windows 11, 5 Ekim’den itibaren ücretsiz bir yükseltme olarak uygun cihazlara dağıtılmaya başlayacak. Güncelleme, eski cihazlar için kullanıma sunulmadan önce ilk olarak daha yeni cihazlar için sunulacak. Cihazınıza bağlı olarak, güncellemenin kullanıma sunulması haftalar hatta aylar alabilir. Çıkış tarihinden sonra duyurulan yeni PC’leri de kutudan Windows 11 çalıştıracağını söyleyelim.

Windows Pazarlama Genel Müdürü Aaron Woodman, tüm uygun cihazların 2022’nin ortasına kadar ücretsiz yükseltmeyi almış olması gerektiğini söyledi. Güncelleme hazır olduğunda kullanıcılara bir bildirim gönderilecek.

Windows 11’in getireceği birçok yeni özellik var ancak bu özelliklerin hepsinin lansmanda kullanılmayacağı bildirildi. Firma tarafından yapılan açıklamada Amazon mağazası aracılığıyla Android uygulamaları desteğinin lansman sırasında kullanılamayacağını belirtiyor. Ancak, 2022’de gelecek bir güncelleme, özelliği herkese getirebilir.

Daha önce test sürümünü kullananlar da Windows 11 için ISO dosyasını indirmek için Windows Insider programına kaydolmanız gerekecek. Windows Insider’ın resmi web sitesine gidebilir ve ücretsiz olarak kayıt yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu