Windows 11 hakkında yeni bilgiler geldi

Windows 11'in bu yıl içerisinde tüm güncelleme ve yamalarını bitirmiş bir şekilde kullanıcılara sunulması planlanıyor. Lansman öncesinde ise Windows 11 hakkında yeni bilgiler geldi.

IndianExpress raporuna göre Amerikan teknoloji devi, yeni Windows 11 işletim sisteminin her yıl bir yeni sürüm güncellemesi alacağını vadediyor. Bunun özellikle, şirketin Windows 10 için her yıl piyasaya sürdüğü iki büyük yazılım sürümünden kaynaklandığını söylenebilir. Başka bir deyişle Windows 11, mevcut işletim sistemi sürümüne kıyasla daha az sıklıkta güncelleme alacak. Bu durum her güncellemede daha az sayıda hata oluşmasına neden olabilir. Ayrıca yeni Windows 11 güncellemeleri, her yılın sonbaharında yeni Windows 10 güncellemeleriyle birlikte gelebilir. 

Microsoft ilk sürümden sonraki 24 ay boyunca Windows 11 Pro, Windows 11 Pro Education, Windows 11 Pro for Workstations ve Windows 10 Home’un her sürümünü destekleyeceğini de açıkladı. Ancak bu iki yıllık süreden sonra, kullanıcıların daha fazla güvenlik güncellemesi almaya devam etmeleri için yükseltme yapmaları gerekecek. Öte yandan Windows 11 Enterprise, Windows 11 Education ve Windows 11 IoT Enterprise 36 aylık bir destek süresine sahip olacak.

Yazılım devi Microsoft, şimdilik Windows 10’u desteklemeye devam edecek ve Windows 10 Pro, Windows 10 Pro Education, Windows 10 Pro for Workstations ve Windows 10 Home için 18 ay daha destek sunacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu