Xbox artık oyun ve telif hakları için blockchain kullanacak

Xbox Kurumsal Blok Zinciri Platformu günde 2 milyon işlemi gerçekleştirebiliyor

Microsoft ve profesyonel hizmetler ağı Ernst&Young, oyun ve telif hakları yönetimi için finansal bir kayıt sistemi sağlamak adına Xbox Kurumsal Blok Zinciri Platformunu genişlettiklerini duyurdu.

Blockchain tabanlı sistem; yazılım devi tarafından Xbox oyun ortaklarının ve sanatçı, müzisyen, yazar ve diğer video oyunu içerik oluşturucularının telif sözleşmeleri için izleme, yönetim ve ödeme işlemlerinde daha fazla görünürlük elde etmesini sağlamak için kullanılacak.

Genişletilmiş blok zinciri platformu ile Microsoft, Microsoft Azure tabanlı AI kullanarak kişi oluşturmayı hızlandırabilecek. Xbox Kurumsal Blok Zinciri Platformu, telif ücretlerini artırılmış hız, görünürlük ve şeffaflıkla işlemek ve kaydetmek için artık faturaları ERP uygulamalarıyla sorunsuz bir şekilde oluşturabilecek ve entegre edebilecek. Genişletilmiş çözüm, oyun geliştirme ortakları arasında dijital sözleşmeler kullanarak telif ücretlerinin yüzde 100’e yakın gerçek zamanlı hesaplanmasıyla işlem süresini yüzde 99 oranında azaltacak. 

Yüksek hacimli kullanım altında performansı desteklemek için de test edilen platform, günde 2 milyon işlem gerçekleştirme kapasitesine sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu