Xerox, baskı farkındalık aracını sundu

Xerox, Baskı Farkındalık Aracı’nı (Xerox Print Awareness Tool) kullanıma sundu. İş yerlerinde yapılan gereksiz doküman baskılarını önleyecek, ofislerin karbon ayak izlerini azaltmalarını sağlamayı amaçlayan Baskı Farkındalık Aracı ile yazıcı kullanımıyla ilgili bilgi alınabilirken, verimli kullanım için tavsiyeler de alınabiliyor.
Yüksek miktarlarda kağıt, sarf malzeme ve enerji tüketimine neden olan gereksiz baskı işlemleri aynı zamanda ağaçların kesilmesi ve su kaynaklarının azalması gibi çevre sorunlarına da yol açıyor. “Size garip gelebilir ama Xerox’un öncelikli amacı kağıt tüketimini azaltmak” diyen Xerox CEO’su Ursula Burns, bu durumu “Çünkü bu müşterilerimizin isteği, onların isteği bizim öncelikli görevimizdir” diye açıklıyor.

Atık miktarını yüzde 60 azalttı

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Xerox, son 5 yılda sera gazı emisyonlarını yüzde 24 oranında, su tüketimini su koruma programı ile son 3 yıl içinde yüzde 17 oranında azalttı. 2014 yılı sonunda ise atık miktarını yüzde 60 azaltarak 2015 hedefine 2014 sonunda ulaştı. Ayrıca 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren yeni Energy Star programına göre revize ettiği enerji tasarrufu miktarlarını hedeflediğinin üzerinde artırdı.

Her kağıt fabrikası ile çalışmıyor

Çevrenin korunabilmesi için geri dönüştürülebilir kağıt kullanımına da büyük önem veren Xerox, ofis kağıdı temin ettiği kağıt fabrikalarının ham madde tedariklerini de sıkı denetim altında tuttuğunu söylüyor. Selüloz ham maddelerini doğal orman alanı olmayan, ağaç tarımı yapılan, bir başka deyişle kesilmek üzere dikilen alanlardan elde etmeyen kağıt fabrikaları ile çalışmadığını belirtiyor. Xerox ayrıca The Nature Conservancy (Doğayı Koruma Kuruluşu) ile işbirliği içinde sürdürülebilir bir kağıt döngüsünün gelişimini desteklemeye devam ediyor.
Xerox, 2006 yılından beri yayınladığı küresel vatandaşlık raporlarıyla, kurumun yönetim ve çalışan değerlerini, çevre politikalarını, sürdürülebilir iş yaklaşımlarını ve sosyal sorumluluklarını ortaya koyarak, iş hedefleri ile çevre sorumluluklarını bir arada nasıl yürüttüğünü gösteriyor.
 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu