Xiaomi dünyanın en büyük ikinci üreticisi

Temmuz ayının öne çıkan olaylarından biri, Xiaomi’nin şu anda pazar payı açısından dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olduğu raporuydu. Çinli üretici, Canalys Research tarafından yayınlanan bir raporun ardından Apple’ı geride bıraktı. Şimdi bir başka analist firması olan IDC de raporunu yayınladı ve farklı rakamlarla da olsa Xiaomi sıralamasını doğruladı.

ID’nin raporu, 2021’in ikinci çeyreği için dünyanın en iyi beş akıllı telefon şirketini listeledi ve bunları sevkiyat hacimlerine, pazar payına ve yıldan yıla büyümeye göre sıralıyor.

Listenin başında, 59 milyon adetlik sevkiyat hacmiyle, 2020’nin aynı çeyreğinde sevk ettiğinden 4 milyon fazla olan Samsung yer alıyor. Ancak, daha fazla adet sevk ederken, pazar payı %19,5’ten %18,8’e düştü.

İkinci sırada ise 53,1 milyon adet sevkıyat ve %16,9 pazar payı ile Xiaomi yer alıyor. Bu, YOY sevk edilen 28,5 milyon adetten ve %10,3’lük pazar payından büyük bir sıçrama. IDC, şirketin %86,6’lık bir büyüme kaydettiğini belirtiyor.

Apple , 44,2 milyon adet ve %14,1 pazar payı ile üçüncü en büyük akıllı telefon şirketidir. Cupertino merkezli şirket, sevkiyat ve pazar payının sırasıyla 37,6 milyon ve %13,6’dan yıllık bazda yükseldiğini gördü.

OPPO ve kardeş şirketi Vivo , sırasıyla 32,8 ve 31,6 milyon adet sevkıyatla dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor. İlki %10,5 pazar payına sahip ve %33.7’lik bir büyüme kaydetti. Vivo’nun pazar payı %10,1 ve %33,7 büyüme kaydetti.

IDC, yukarıdaki istatistiklerin bir yan kuruluş olarak sahip olunan ve işletilen tüm markalar için mevcut ana şirketi temsil ettiğini, dolayısıyla Xiaomi’nin istatistiklerinin Redmi ve POCO tarafından yapılan gönderileri içerdiğini ekliyor .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu