Xiaomi, MIUI Pioneer Group’u faaliyete geçirdi

Firmanın bir zamanlar çok popüler olan mobil yazılımı artık daha çok hataları ve performans düşüklüğü ile anılıyor. Xiaomi, nihayet MIUI 13 sürümü ile birçok sorunu çözmüş gözükse de hala eksiklikleri var.

Bugün erken saatlerde, aynı zamanda MIUI Experience Genel Müdürü olan bir Xiaomi Ürün Direktörü, bir haftadan uzun bir süre önce ‘MIUI Pioneer Group’ adlı bir komite kurduklarını resmen duyurdu.

Bu konseyin üyeleri, MIUI kullanıcılarının karşılaştığı her türlü sorunu çözmekten sorumlu olacak. Komite ilerlemelerini Mi Community hakkında bir rapor şeklinde yayınlayacak.

Bu hareket kulağa olağanüstü bir şey gibi gelmese de yine de sevindirici bir gelişme. Xiaomi’nin önümüzdeki aylarda MIUI ile ilgili tüm sorunları çözeceğini umuyoruz çünkü uzun süredir şirketin akıllı telefonlarının kanayan yarası oldu.

OPPO ve vivo gibi rakipler de yeni pazarlara girmeye başladıklarında son zamanlarda mobil yazılımlarını elden geçirdiler. Aslında, ColorOS artık piyasadaki en iyi Android dış görünümlerinden biri haline geldi. Oysa Funtouch OS, önceki yinelemelerden çok daha iyidir.

Öte yandan Samsung, One UI ile Android güncellemeleri için çıtayı yüksek tuttu. Şirket, cihazlarının çoğu için üç Android güncellemesi ve en az dört yıllık güvenlik güncellemesi sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu