Xiaomi uzaktan kablosuz şarj teknolojisini tanıttı

Mi Air Charge, nesnelerin içinden de geçerek telefonları birkaç metreye kadar uzaktan 5W'da şarj etmeyi vaat ediyor.

Mi Air Charge olarak adlandırılan yeni kablosuz şarj cihazı Xiaomi tarafından duyuruldu. Enerjiyi dalgalar halinde ileten Xiaomi’nin temassız kablosuz şarjı Mi Air Charge, birkaç metre uzaklıktan cihazlara enerji verebiliyor.

İnovatif çalışmalarıyla tüketicilerin dikkatini çekmeyi başaran Xiaomi’nin kullanırken telefon ile temas etmesine gerek kalmayan Mi Air Charge ürünü, eğer çevresinde birden fazla telefon varsa hepsini aynı anda şarj edilebiliyor. Mi Air Charge ile bir ilke imza atan Xiaomi, resmi internet sitesindeki bir blog gönderisinde ürünün çalışma prensibini de detaylandırıyor. 5 fazlı anten dizisine sahip ürünün antenleri, telefonun bulunduğu noktayı tespit ediyor. Cihazdaki 144 anten ise dalga iletimi yaparak enerjiyi telefonlara aktarıyor. Böylelikle Mi Air Charge, birkaç metre uzağındaki telefonu 5W’da şarj edebiliyor.

Daha işlevsel bir hale getirilmesi ve pazara sunulması için demo halindeki ürün geliştirilmeye devam ediyor. Bu nedenle de ürünün maddi değerine dair henüz bir açıklama bulunmuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu