Xiaomi’nin Türkiye’de üretilen ikinci telefonu satışta

Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikasında üretilen ikinci akıllı telefon modeli Redmi 9T satışa sunuldu.

Devlet tarafından verilen teşvikler sonucunda birçok yabancı şirket Türkiye’de fabrika kurmuş ve üretime başlamıştı. Bunlardan biri olan Xiaomi de ikinci modelini Türkiye’de üretti ve satışa sundu. Şirketin Türkiye’de ürettiği ilk model Redmi 9c olmuştu.

Telefonun özelliklerine baktığımızda ise 6.53 inçlik bir ekran bizleri karşılıyor. FHD+ (2340 x 1080 piksel) çözünürlük sunan telefonda Snapdragon 662 çip seti kullanılıyor. RAM ve depolama seçenekleri ise 4 GB RAM, 64 ya da 128 GB olarak değişen telefonda 6000mAh kapasitesinde bir pil ve 18W hızlı şarj özelliği de bulunuyor.

Ana kamerası dörtlü olan telefonda 48 MP + 8 MP ultra geniş açı + 2 MP Makro ve 2 MP alan derinliği kamerası yer alıyor. Telefonun ön kamerası ise 8 MP çözünürlükle geliyor.

Türkiye’de üretilen Xiaomi Redmi 9T modelinde parmak izi okuyucu yan yüzde bulunuyor. Android 10 işletim sistemi ile gelen telefonun arayüzü ise MIUI 12.

Telefonun 4 GB RAM ve 64 GB depolama kapasiteli sürümünün fiyatı 2.799 TL olarak açıklanırken, 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı olan sürümünün fiyatı ise 2.999 TL oldu. Fiyatlara baktığımızda ise benzer özellikler sunan modellere göre biraz yüksek kaldığını görüyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu