Xiaomi’ye ABD’den güzel haber

Çinli teknoloji devi Xiaomi'ye ABD tarafından uygulanan ambargo son dakika hamlesi ile kaldırıldı.

Son iki yıldır ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilim özellikle teknoloji firmalarını etkilemişti. Bu savaştan en fazla etkilenen marka ise Huawei olmuş ve markanın ABD şirketleri ile ilişkisi kesilmişti. Bu adımla beraber Huawei telefonlarından Google servislerini çıkarmıştı.

Benzer bir adım birkaç ay önce Xiaomi için de başlayan bir sürecin tetiklenmesine neden olmuştu. ABD Ticaret Bakanlığı Xiaomi’yi kara listeye almıştı. Bu kara liseye alınma durumu markanın ilerleyen dönemde ABD merkezli şirketlerle iş yapamacağı anlamına geleceği için büyük dikkatle takip ediliyordu.

Son dakika gelişmesiyle beraber ABD Ticaret Bakanlığı, Xiaomi’nin kara listeden çıkarıldığını açıkladı. Atılan bu adımın sebebi net olarak bilinmiyor olsa da akıllara benzer bir adımın Huawei için de atılıp atılmayacağı sorusu da geldi.

Şimdilik Huawei için benzer bir adım atılması gündemde değil. Ama Xiaomi’nin bu listeden çıkması önemli bir adım. Zira bir sonraki adımlarda markanın iş ortakları ile olan ilişkileri zedelenecekti. Xiaomi’nin en çok bilinen ürün gamı telefon olduğu için olası ambargodan büyük oranda etkilenmesi bekleniyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu