Yabancı markalar Türkiye’de telefon üretimine başladı

Oppo ve Xiaomi Türkiye'de telefon üretmeye başladı. Test üretimi olarak başlayan çalışmaların önümüzdeki aylarda seri üretime geçmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan yasal bir düzenleme ile beraber Türkiye’de telefon üretimi yapmak markalar açısından cazip hale gelmişti. Bu yasal düzenleme sonrası aralarında Samsung, Oppo, TLC ve benzeri markaların da bulunduğu şirketler Türkiye’de üretim için çalışmalara başlamıştı.

Yabancı markalar Türkiye’de telefon üretimine başladı

Fabrika duyurularının ardı ardına geldiği günlerden sonra şimdi de test üretimi yapılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Oppo ve Xiaomi fabrikasını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, test üretimlerinin başladığını duyurdu. Twitter hesabında duyuru yapan Bakan, her iki şirketin telefonlarının fotoğraflarını paylaştı.

Resim

Bakan Varank konuyla ilgili olarak; “Özellikle global teknoloji firmalarının Türkiye’de akıllı telefon pazarına yatırım yapmaya başladıklarını daha önce konuşmuştuk. Tüm Türkiye’nin aslında merakla beklediği bir husustan bahsediyoruz. Xiaomi telefonlarının üretildiği ve önümüzdeki dönemde üretileceği Avcılar’daki fabrikayı ziyaret ediyoruz. Bildiğiniz gibi, Xiaomi bir global teknoloji firması. Şu anda marka olarak dünyada en üst sıralara tırmanan, dünyanın en güçlü firmaları arasında yer alan Çin menşeili bir firma. İşte Xiaomi artık telefonlarını Türkiye’de üretmeye başlıyor. İşte bugün burada bulunduğumuz fabrika aslında 1975 yılında kurulmuş eski bir fabrika. Burayı satın aldılar. Burada gördüğünüz üzere modern bir şekilde fabrikayı yenilediler. 15 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapacaklar. Yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik ‘temiz oda’ oluşturdular.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de üretimin cazip hale gelmesi ile açılan bu fabrikalarda üretilen telefonların yurtdışı muadillerine göre yüzde 25 ila 30 oranında daha ucuz olması bekleniyor. Resmi üretimin Nisan ya da Mayıs aylarında başlaması beklenirken fiyat düşüşlerinin ise telefonların piyasaya çıkmasının ardından yaşanacağı konuşuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu