Yapay zeka ile uygun partner arayışında zirve yaşanıyor

Robot kullanıcılarla sohbet ederek kriterler belirliyor. Ardından da bir arkadaş vasıtasıyla tanışıyor gibi kişileri birileriyle tanıştırıyor.

Özellikle iş dünyası ve otomasyonun ağırlık kazandığı sektörlerde yapay zekanın karar verici yapısı hayatı kolaylaştırıyor. Her ne kadar bu tarz haberlere alışık olsak da artık yapay zekanın daha özel konularda da kullanılmaya başlaması ilginç bir gelişme. Pandemi ile birlikte sosyal mesafe ve zorunlu kısıtlamalar derken insan temasının az olduğu ilginç bir dönemden geçiyoruz. İstatistiklere göre ilişki siteleri bu dönemde büyük bir yükselişe geçerek insanları eşleştirmeye çalışıyor.

Sanal görücü usulü

OkCupid, Match, Tinder gibi büyük oyuncuların olduğu yaklaşık 50 platformdan oluşan ilişki sitelerinde kullanılan yapay zeka pandemi sürecinde geliştirilerek daha doğru eşleştirmeler yapmaya başladı. Örneğin Match isimli site Lara adını verdiği bir sohbet robotu geliştirdi. Bu robot sizinle (ve tabii binlerce kişiyle) sohbet ederek size dair kriterler belirliyor. Ardından da sanki bir arkadaş vasıtasıyla tanışıyor gibi sizi birileriyle tanıştırıyor. Tinder’ın kurucu ortağı ve CEO’su Sean Rad ise eşleştirme gerçekleştiren yapay zekanın yoğun talep karşısında makine öğrenimi ile daha önce hiç olmadığı kadar verimli hale geldiğini belirtiyor. “Kullanıcılarımızın daha hızlı ve kolay şekilde daha doğru şekilde eşleşmelerini sağlıyoruz.” diyor Rad. Uzmanlar bu kadar yatırımın daha farklı açılımlarla karşımıza çıkacağını düşünüyor. Örneğin çok daha gelişmiş ilişki robotları ya da çift terapistleri gibi kullanımlar her an hayatımıza girebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu