Yapay zeka Minecraft’ı başarılı bir şekilde oynamayı öğrendi

OpenAI, Minecraft'ın küçük bir veri kümesini kullanarak, bir sinir ağını Minecraft’ı yetkin bir şekilde oynamak için eğitmeyi başardı.

Satranç ve Go’nun ardından sıra Minecraft’a geldi. Yapay zeka modelleri, oyunlarda mutlak üstlük kurmaya devam ediyor. Yapay zeka şirketi OpenAI, Minecraft videolarının bir karışımını ve küçük bir veri kümesini kullanarak, bir sinir ağını Minecraft’ı yetkin bir şekilde oynamak için eğitmeyi başardı.

Yapay zekayı farklı şekilde eğitmek

OpenAI, detaylı bir makale yayınlayarak eğitim sürecini paylaştı. Buna göre “Birçok görev için modellerimiz insan düzeyinde performans sergiliyor ve insanların başarması için gereken sürenin çok altında zamana ihtiyaç duyuyor.” 160 bin dolara mal olan proje bütçesinin önemli kısmı toplam 4500 saat oyun oynayan oyunculara ayrılmış.

Minecraft ve yapay zeka konusunda OpenAI’dan önce aslında Microsoft da yatırım hamle yapmıştı. Geçen ay, Build konferansı sırasında Microsoft, oyun içinde çalışan yeni bir AI Minecraft “aracı” ortaya çıkardı. Microsoft Minecraft aracılarıyla etkileşime giren kullanıcılar, daha sonra oyunun yazılım API’si kullanılarak otomatik olarak oluşturulan komutları yazabilir hale geldi. Ancak OpenAI’ye göre, yapay zekayı eğitmek onları farklı kılıyor.

Uzmanlar videoları izleyen bir yapay zekanın neyi nasıl yapacağını kavramakta güçlük çektiğini dile getiriyor. Yazılım mühendisleri bu “nasıl” sorununu “Video Ön Eğitimi” veya VPT olarak adlandırdıkları yarı denetimli bir taklit öğrenme yöntemi oluşturarak çözüyorlar. OpenAI, temel olarak, yalnızca Minecraft oyununu değil, aynı zamanda oyuncular tarafından kaydedilen tuşa basma ve diğer eylemlerin örneklerini de içeren farklı veri kümelerini toplayıp analiz ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu