Yemeksepeti otonom robot YEBO ile teslimatlara başlıyor!

YEBO (Yemek Robot) adı verilen bu robotlar, başlangıç olarak Caddebostan'da hizmete başladı.

Yemeksepeti, Türkiye’de bir ilk olarak otonom teslimat robotlarını hizmete soktu. YEBO (Yemek Robot) adı verilen bu robotlar, başlangıç olarak Caddebostan’da hizmete başladı. Daha sonra Türkiye’nin farklı bölgelerinde de otonom teslimat deneyimlenebilecek.

Yemeksepeti’nde teslimatı otonom gönderim olarak isteyen kullanıcılara e-posta üzerinden bir kod gönderiliyor. Eşzamanlı olarak YEBO, ilgili restorandan aldığı siparişi kullanıcı adresine götürüyor. Kullanıcı, YEBO üzerindeki sisteme kodu girerek siparişine hızla ve güvenle ulaşıyor.

Yerli girişim Delivers.ai ile iş birliği yaparak geliştirilen YEBO hizmet vermeye Mayıs ayında başlayacak. Ancak İstanbul’da ilk olarak Caddebostan bölgesinde yapılacak denemenin ardından diğer bölgelerde de kullanılmaya başlanacak.

Şirketten yapılan bilgilendirmelere göre, YEBO’nun haznesi sipariş edilen yemekleri kullanıcılara ulaştırırken sıcak tutacak özel malzemeler ile tasarlandı. Otonom olarak çalışan YEBO gerektiği zamanlarda manuel olarak da uzaktan kontrol edilebiliyor. 15 cm yüksekliğe kadar kaldırımları tırmanabilen YEBO, değişebilen batarya sistemi sayesinde şarj olmayı beklemeden bataryası değiştirilerek hızlı bir şekilde kullanılabiliyor.

Otonom robotlar yapay zeka desteğiyle kullanıcılara hizmet verecek. Şu anda test amacıyla Caddebostan bölgesinde bulunan kullanıcılara YEBO seçeneği sunulmaya başlandı. YEBO ile teslimat teklifini kabul eden kullanıcılar bu yeni teslimat seçeneğini deneyebiliyor. Yemeksepetinden YEBO teslimat seçeneğiyle sipariş veren kullanıcılar kendilerine gönderilen e-postada bir kod alacak. YEBO ise eşzamanlı olarak sipariş verilen restorandan siparişi alarak sipariş veren müşterinin adresine ulaştırıyor. Daha sonra kullanıcılar YEBO üzerinde bulunan sisteme kodlarını girerek siparişlerini teslim alabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu