Kurumların yüzde 94’ü siber saldırıları önleyebilirdi!

Siber güvenlik şirketi Cyber Security Cloud'un bir araştırmasına göre, katılımcıların %40’ı yüz binlerce dolarlık maddi zarara uğradı.

Cyber Security Cloud Inc. isimli siber güvenlik şirketi geniş bir araştırma yayımladı. Buna göre, katılımcıların %40’ı yüz binlerce dolarlık maddi zarara uğradı. Hatta on milyon dolar zarar eden kurum bile tespit edildi.

İşin acı gerçeği saldırıların %94’ünün doğru müdahale ile engellenebilecek olması. Saldırıların daha çok fidye yazılımlar üzerinden gerçekleştiği de bir başka dikkat edilmesi gereken gerçek olarak gösterildi.

Herkes hedef tahtasında

Araştırma 2021 yılı içerisinde saldırıların birçok kurumu hedef aldığını da gözler önüne serdi. Eskiden daha çok finans alanında yapılan saldırılar artık bilişim, sağlık, eğitim, enerji, sigorta ve kritik altyapılar üzerine de gerçekleşiyor. Araştırmayı yorumlayan uzmanlar WAF ismi verilen ağ üzerinde güvenlik duvarı sisteminin yaygın ve etkin şekilde kullanılmasının önemli bir koruma sağlayacağı konusunda ortak görüş belirtiyor. Özellikle bulut üzerinde yapılan işlemlerde WAF belirgin bir koruma üstünlüğü sağlıyor.

Ancak araştırmada, katılımcıların yaklaşık %70’i WAF ayarlarının karmaşık olduğunu ve kurumların gerekli ayarlamalarda yapmaktan zorlanıp vakit kaybettiğine işaret ederken %90’dan fazlası ise WAF alanında otomasyona büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor. Son olarak, saldırıların bilhassa siber güvenlik çalışanlarının sağlığını olumsuz etkilediği de yer alıyor.

Uzmanların siber saldırılarla baş ederken stres ve uzun çalışma saatlerine maruz aldığı ve bu süreçte alkol ve tütün mamullerini daha çok kullandığı ortaya çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu