Yeni bir uygulama ile hayatta olmayan akrabalarla iletişim kurulabilecek

Elbette bu iletişim “sanal” olarak gerçekleşecek.

Ghost Bot yani hayalet robot ismi verilen yeni uygulamalar sayesinde artık hayatta olmayan bir kişi ile iletişim kurabileceğiz.

Ürkütücü bir boyut

Microsoft’un da yatırım yaptığı ve çeşitli patentler aldığı bu teknoloji Amazon Alexa ya da Google Nest ile ortak çalışabiliyor. Dolayısıyla akıllı eviniz biraz perili eve bürünüyor. İletişim kurmak istediğiniz kişinin dijital izlerini takip eden yapay zeka, aynı zamanda o kişinin ses tonunu, giyim tarzını da dikkate alarak üç boyutlu hologramlar üretebiliyor. Siz de salonun ortasında beliren bu kişi ile sohbet edebiliyorsunuz. Hologramın tepkileri elbette gerçeğe yakın olması için o kişinin Tweet veya benzeri postlarından elde edilen veri sayesinde oluşturuluyor. Bu teknolojinin gelişerek çok güçlü bilgisayarlarla donatılmış müzelerde tarihin akışını değiştiren kişilerle sohbet imkanı yaratması bekleniyor. Aynı şekilde balmumu heykeli müzelerine de yapay zeka ile çok daha gerçek ve aslına bakarsanız ürkütücü bir boyut gelebilir.

Kanye West’in hediyesi

Bu teknolojiye aslında ünlü şarkıcı Kanye West’ten aşinayız. West, eşi Kim Kardashian’ın 40. yaşı için merhum babasının canlandırıldığı özel bir yapay zeka/sohbet robotu geliştirmişti. Bu kısa süreli birleşmede Kardashian’ın babasının kızına “Büyümüşsün” dediği akıllarda yer etmişti. Sosyal medya üzerinde bırakılan izlerin yapay zekayı eğitmek için kullanıma açılmasını sağlayan bu yeni patent her ne kadar teknolojik kapılar açsa da etik açısından epey bir tartışma yaratacağa benziyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu