Yeni Intel CEO’su şirketi görkemli günlerine geri götürmek istiyor

Yeni CEO Pat Gelsinger, Intel'deki yeni rolünün "hayalindeki iş" olduğunu söylüyor.

Intel’in yeni CEO’su olan Pat Gelsinger, çalışanlara şirketin ilham verici liderliğini ve o dönemin başarılarını “geri getirme” niyetinde olduğunu söyleyerek görevine başladı.

Önceki CEO Bob Swan, yeni yöneticiye CEO koltuğunu bu ay teslim etti. Birtakım darbenin ardından istifa eden Bob Swan’ın en önemli hatası ise on dört yılı aşkın iş birliğinden sonra Apple’ın müşteri olarak kaybedilmesi oldu.

2009 yılında Intel’den ayrılan Gelsinger ise kalite kontrol mühendisliğinden Intel’in ilk CTO’su görevlerine kadar şirkete hizmet etti. Gelsinger daha sonra sanallaştırma yazılımı ve hizmetleri devi VMware’in CEO’su olarak başarılı bir görevin ardından Intel’e geri döndü.

Çiçeği burnunda CEO Gelsinger yeni görevi hakkında, “Muazzam bir değişim ortamında dünyanın önde gelen yarı iletken şirketi olabileceğimize ve yeni bir yenilik ve teknolojik liderlik çağına yol açabileceğimize inanıyorum.” dedi. Daha çok bir eylem planı gibi hazırlanan notunda Gelsinger, dört önceliğini ana hatlarıyla açıkladı. Yeni CEO rekabete devam etmesi için Intel’in “daha çevik” olmasını ve kaliteden ödün vermeden “agresif hedefler” belirlemesini istiyor.

Intel’in üçüncü CEO’su Andy Grove’un yönetimindeki görkemli günlere geri dönmeyi hedefleyen Gelsinger, şirketin doğrudan, şeffaf ve veri odaklı kararlar ile hesap verebilirlik için Groveian disiplinlerinden bazılarını geri getirmesi gerektiğini” söyleyerek en iyi yetenekleri çekmek istiyor. Gelsinger ayrıca “dört ana süper güç” olarak adlandırdığı şeyleri ise bulut ve 5G ile beslenen mobilite, yapay zeka ve akıllı uç olarak listeledi. CEO, bu sektörlerde yenilik yapmak için gereken her şeye yalnızca Intel’in sahip olduğunu da ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu