Yeni iPad Mini, A15 Bionic SoC ile gelecek

Apple'ın birkaç kez sızdırılan yeni nesil iPad Mini modelinin özellikleri hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. 9to5Mac'ten gelen raporlar ile yaklaşan bu tablet hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı.

Son gelen haberlere göre, yaklaşmakta olan iPad Mini’nin kod adının J310 olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca tabletin, yaklaşmakta olan iPhone 13 serisine de güç vermesi beklenen Apple A15 Bionic yonga seti tarafından destekleneceği doğrulandı. Şirket, bu yıl çıkacak yeni iPad modelleri için A15X sürümünü piyasaya sürebilir.

Cihaz hakkında daha önce söylenenlerden biri tabletin dördüncü nesil iPad Air’e benzer bir tasarıma sahip olacağıydı. Bunun ile beraber, gelen yeni bilgide de iPad Mini’de bir ana sayfa düğmesi olmayacak ve ayrıca ekranın etrafındaki çerçeveler artık daha ince ve tekdüze olacağı söyleniyor. Ayrıca ürünün artık şirketin tescilli Lightning portu yerine bir USB Type-C portu ile geleceği söyleniyor.

Bunun dışında yeni rapor, Cupertino merkezli teknoloji devinin Eylül ayında Apple A13 Bionic yonga setinden güç alacak giriş seviyesi 10.2 inç iPad’in güncellenmiş bir versiyonunu piyasaya süreceğini iddia ediyor.

Tanınmış Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPad Mini modelinin 8,5 inç ile 9 inç arasında bir ekran boyutuyla gelmesinin beklendiğini söylemişti. Apple, iPad Mini’yi en son 2019’da A12 SoC ve Apple Pencil desteğiyle güncellemişti. Bakalım şirket tarafından resmi açıklama ne zaman yapılacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu