Yeni Qualcomm yonga setleri yolda

Qualcomm bu yıl hali hazırda yeni işlemcilerini duyurmuştu. Yeni gelen raporlara göre de şirket yeni yonga setlerini daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni yonga setleri orta sınıf kategorisinde olacak.

Bu yeni işlemciler, parça numaralarına göre Snapdragon 600 serisi altında piyasaya sürülecek. Yonga setlerinin oyun varyantlarına sahip olma olasılığı da var. Bu nedenle Qualcomm’un Snapdragon 700 serisi için kullandığı G-son ekinin Snapdragon 600 serisine de uygulandığını görebiliriz.

SM6375’in, tümü farklı CPU ve GPU saat hızlarına, ancak aynı tabana sahip olacak dört varyantta piyasaya sürülmesi bekleniyor. Dördü de, dört Altın çekirdek ve dört Gümüş çekirdekten oluşan 8 CPU çekirdeğine sahip olacak. Aşağıda tespit edilen konfigürasyonlar bulunuyor. GPU saat hızının 940Hz ile 960Hz arasında olduğu söyleniyor.

  • 2.1GHz’de 4x Altın çekirdek + 1.8GHz’de 4x Gümüş çekirdek
  • 2.2GHz’de 4x Altın çekirdek + 2.0GHz’de 4x Gümüş çekirdek
  • 2.3GHz’de 4x Altın çekirdek + 2.1GHz’de 4x Gümüş çekirdek
  • 2,5 GHz’de 4x Altın çekirdek + 2,2 GHz’de 4x Gümüş çekirdek

Çiplerden birine dayanan geliştirici platformlarından birinin maksimum 144Hz yenileme hızına sahip olduğunu bildiriyor ve bu da işlemcilerden en az birinin G-son ekine sahip olabileceği yönündeki spekülasyonları daha da güçlendiriyor. Bilgiler yongalardan ikisinin sırasıyla Snapdragon 695 ve Snapdragon 695G olarak geldiğini görebileceğimizi söylüyor.

Snapdragon SM6225’in ikinci yonga seti ve SM6350 parça numarasına sahip Snapdragon 690 altında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak yonga seti ile Snapdragon 765, yani SM7250 arasında benzerlikler var. Ne yazık ki, CPU ve GPU hakkında daha spesifik ayrıntılar mevcut değil, ancak test platformlarının özelliklerinin 6GB RAM, 128GB UFS 2.2 depolama ve 90Hz FHD+ gibi orta sınıf cihazlarla uyumlu olduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu