YouTube Türkiye’ye temsilci atamaya karar verdi

Sosyal medya yasasının yürürlüğe girmesinin ardından cezalara maruz kalan Youtube sonunda Türkiye’ye temsilci atamaya karar verdi.

Türkiye’de 1 Ekim’den giren sosyal medya düzenlemesi ile beraber günlük 1 milyon kişiden fazla sayıda trafiği olan sosyal ağlara temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmişti. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen platformlara 1 aylık sürenin sonunda 10’ar milyon TL ceza verilmişti. İkinci bir ayın sonunda ise bu rakam 30’ar milyon TL’ye çıktı. Üçüncü aya yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde ise YouTube cephesinden bir adım atıldı.

Şirket yaptığı bir yazılı açıklama ile Türkiye’de temsilci atama sürecini başlattıklarını duyurdu. Türkiye’de zaten ofisi bulunan YouTube’un sahibi olan Google, bu süreçle beraber resmi bir YouTube temsilcisi de atamış olacak.

İşte YouTube tarafından yapılan resmi açıklama:

“YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik. YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz”. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu