YouTube yeni bir vergiyi duyurdu

YouTube, ABD dışındaki içerik üreticilerinden ABD'de kazandıkları gelirler için yeni bir vergi alacağını duyurdu.

Duyuruya göre, ABD dışında yaşayan içerik üreticileri vergi bilgilerini vererek sisteme dahil olacaklar. Vergi bilgisini vermeyen kullanıcıların tüm gelirlerinden yüzde 24’e kadar kesinti yapılacak.

Google, YouTuber olarak tabir edilen içerik üreticilerine gönderdiği yeni bir açıklama ile vergi durumu ile ilgili bir düzenlemeyi duyurdu. Buna göre, ABD dışında yaşayıp videolarında ABD’deki gösterimlerden gelir elde edenlerden yeni bir vergi alınacak.

Şirket tarafından gönderilen açıklamada ise aşağıdaki ifadelere yer verildi:

Google’ın, bu yılın sonlarında (Haziran 2021 gibi erken bir tarihte) ABD dışındaki içerik oluşturuculara yapılan ödemelerden ABD vergilerini kesmesi gerekecek. Önümüzdeki birkaç hafta içinde varsa, düşülecek doğru vergi miktarını belirlemek için vergi bilgilerinizi AdSense’e göndermenizi isteyeceğiz. Vergi bilgileriniz 31 Mayıs 2021’e kadar sağlanmadıysa, Google’ın dünya genelinde toplam kazancınızın yüzde 24’üne varan oranda kesinti yapması gerekebilir.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, AdSense’e vergi bilgilerinizi göndermeniz için bir e-posta alacaksınız. AdSense’teki çevrimiçi vergi aracı altı adımdır ve herhangi bir ABD vergisinin uygulanıp uygulanmadığını belirleme sürecinde size yol gösterecek bir dizi soru soracaktır. Bu değişiklikler hakkında daha fazla bilgi ve hazırlanacak vergi bilgilerinin listesi için Yardım Merkezimizi ziyaret edin.

Google’ın ABD dışında para kazanan tüm içerik oluşturuculardan vergi bilgilerini toplamak ve ABD’deki izleyicilerden gelir elde ettiklerinde belirli durumlarda vergileri düşürmek, ABD Gelir Yasası’nın 3. Bölümü uyarınca sorumluluğa sahiptir.

ABD dışındaki içerik oluşturucular için, YouTube’dan elde ettiğiniz kazançların ABD vergi perspektifinden telif hakkı olarak kabul edileceği Hizmet Şartlarımızı yakında güncelleyeceğiz. Bu, kazançlarınızın vergilendirilme şeklini etkileyebilir ve ABD yasalarının gerektirdiği şekilde Google vergileri düşecektir.

Kazançlarım nasıl etkilenecek?

Vergi bilgilerinizi sağlarsanız, ABD vergileri yalnızca AdSense’ten elde ettiğiniz aylık ABD kazançlarınıza uygulanabilir. (ABD’deki izleyicilerden reklam görüntülemeleri, YouTube Premium, Super Chat, Super Stickers ve Kanal Üyelikleri aracılığıyla kazanılan gelir). Herhangi bir vergi bilgisi sağlanmadıysa, vergi oranınız varsayılan olarak daha yüksek bireysel yedek stopaj oranına (dünya çapında toplam kazançların yüzde 24’ü) bağlı olabilir.

Görünen o ki Google, ABD dışında yaşayıp ABD’den gelir elde eden içerik üreticilerine yeni bir vergi düzenlemesi yapıyor. 31 Mayıs tarihine kadar Google’a bu bilgileri vermeyenlerden dünyanın neresinde olursa olsun yüzde 24’e varan oranda vergi kesilecek. Kısaca Google, kullanıcılara vergi bilgilerini iletmelerini zorunlu kılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu