Zoom, akıllı ekranlar için Facebook, Amazon ve Google ile bir arada!

Video konferans platformu Zoom, Zoom for Home'u; Amazon Echo Show, Portal from Facebook ve Google Nest Hub Max dahil olmak üzere bir dizi akıllı ekrana genişlettiğini duyurdu.

Şirket, bu entegrasyonun Zoom’u yaygın olarak kullanılan cihazlara getirdiğini ve uygulamanın yeteneklerini, çalışma ortamına genişlettiğini söylüyor. Zoom on Portal’ın Eylül ayında herkese açık olması beklenirken, Zoom on Echo Show ve Google Nest Hub Max dahil olmak üzere Zoom on Assistant-enabled Smart Displays’in yıl sonuna kadar kullanıma sunulması bekleniyor.

Morning Consult’ın yakın tarihli bir araştırmasına göre, COVID-19 öncesinden bu yana yalnızca evden çalışan yetişkinlerin sayısı üç katına çıktı ve üçte biri, şirketlerinin sübvanse etmesi durumunda evden çalışma düzenini yükseltmek istiyor. Ek olarak, Gartner’ın şirket liderleriyle yaptığı yakın tarihli bir ankete göre, liderlerin yaklaşık yarısı (%47), çalışanların tam zamanlı olarak uzaktan çalışmasına izin vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Zoom, bu cihazlara Zoom ekleyerek, arkadaşlarıyla, aileleriyle ve şimdi meslektaşlarıyla daha kolay bağlantı kurarak daha akıllı çalışmalarına, daha güçlü ilişkiler kurmalarına ve video iş birliği yoluyla yüz yüze görüşmelerine yardımcı olabilir.

Zoom for Home’un bir parçası olarak Zoom Meeting kullanıcıları, bu akıllı ekranlarda Zoom Meetings için entegre takvimi ve HD video ve sesi genişletebilecek:

Zoom on Portal 

Eylül ayında kullanıma sunulacak olan Zoom on Portal, müşterilerin evlerine uyum sağlayan ve Zoom Meetings için tek dokunuşla yüz yüze iletişim ve dijital beyaz tahtayı birleştiren bir cihaz kullanmalarına olanak tanıyacak.

Buna ek olarak, Portal’ın akıllı kamerası, iş arkadaşları ve aileyle sürükleyici video görüşmeleri için kullanıcıyı otomatik olarak çerçeve içinde tutmaya yardımcı olacak. 

Zoom on Portal, gelecekte Portal TV desteği ile Portal Mini, Portal ve Portal+ üzerinden sunulacak.

Zoom on Amazon Echo Show 

Alexa müşterileri yakında, belirli Echo Show cihazlarından Zoom video konferanslarına katılabilecek. Zoom on Echo Show ile müşteriler Alexa’ya sadece ‘Zoom toplantıma katıl’ diyerek yüksek kaliteli toplantı deneyimlerine erişebilecekler.

Müşteriler takvimlerini Alexa uygulamasına bağladıysa Alexa, kullanıcıların toplantı kimliğini veya şifresini bilmesine gerek kalmadan planlanan toplantıyı tamamen eller serbest olarak otomatik olarak başlatacak.

Zoom, Echo Show 8’den başlayarak bu yılın sonlarında ABD’deki Amazon Echo Show cihazlarında kullanıma sunulacak.

Zoom on Google Nest Hub Max 

Zoom on Google Nest Hub Max, yüksek kaliteli Zoom görüntülü toplantılarının yeteneklerini cihaza genişletiyor.

Google Takvim ve Google Asistan ile tam entegre olan müşteriler, ‘Hey Google, bir sonraki toplantıma katıl’ gibi komutlarla eller serbest kontrollerin keyfini çıkarabilecekler. Zoom’un, yıl sonuna kadar Nest Hub Max dahil Assistant-enabled Smart Displays’e gelmesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu