Zoom uçtan uca şifrelemeyi başlatıyor!

Video konferans platformu Zoom, hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar için sunulan uçtan uca şifreleme (E2EE) teklifinin "teknik önizlemesini" blogundaki bir gönderide açıkladı.

Önümüzdeki haftadan itibaren piyasaya sunulacak olan teklif, şirketin güvenlik ve mahremiyet konusunda yetersiz olduğu yönündeki tepkilerin ardından Mayıs ayında duyurulan dört büyük E2EE teklifinin ilk aşamasını temsil ediyor.

Yeni E2EE, şu anda kullanılan aynı GCM şifrelemesini kullanıyor, ancak bu şifreleme anahtarlarının konumunu değiştiriyor. Toplantı sahibi bir toplantı oluşturduğunda, şifreleme anahtarları otomatik olarak yaratılıyor ve daha sonra anahtarları diğer katılımcılarla paylaşmak için açık anahtar şifrelemesini kullanıyor.

Zoom’un sunucuları, toplantının şifresini çözmek için gerekli anahtarların görünürlüğüne erişemiyor. Anahtarlar, Zoom’un sunucuları yerine katılımcının makineleri tarafından oluşturuluyor.

Zoom CEO’su Eric Yuan, bu hamlenin video iletişim hizmetinin güvenliğini güçlendirmede bir sonraki adım olduğunu söylüyor. Yuan, “Uçtan uca şifreleme, Zoom’u dünyadaki en güvenli iletişim platformu haline getirmeye yönelik bir başka adım. E2EE teklifimizin bu aşaması, mevcut uçtan uca şifrelenmiş mesajlaşma platformlarıyla aynı güvenliği sağlıyor.” diyor.

Yeni hizmetin bir parçası olarak ana bilgisayarlar; hesap, grup ve kullanıcı düzeyinde E2EE ayarını etkinleştirebiliyor ve hesap veya grup düzeyinde kilitlenebiliyor. 1. aşamada ayarın düzgün çalışması için tüm toplantı katılımcılarının Zoom masaüstü istemcisinden, mobil uygulamasından veya Zoom Rooms’tan katılması gerekiyor.

İlk aşamada, E2EE etkinleştirilirse bulut kaydı, akış, canlı transkripsiyon, Ara Odalar, anket, 1: 1 özel sohbet ve toplantı tepkileri dahil olmak üzere çeşitli hizmetler devre dışı bırakılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu