ZUBİZU ile Turkcell mobil ödeme dönemini başlattı

Doğuş Müşteri Sistemleri (DMS)’nin hayata geçirdiği eğlence ve yaşam tarzı mobil uygulaması ‘ZUBİZU’, Turkcell ile stratejik bir işbirliğine imza atarak ‘mobil ödeme’ dönemini başlattı.

Doğuş Restaurant Entertainment and Management (d.ream) iş ortaklığında Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen uygulamayla müşteriler ilk etapta 160 restoranda hesaplarını mobil ödeme sistemiyle cep telefonlarından tek dokunuşla ödeyebilecek.

ZUBİZU ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen mobil ödeme sisteminin tanıtımı, Taksim’de bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi. Toplantıda sistemin tanıtımı ve ayrıntıları Doğuş Müşteri Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato, d.ream Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Öztangut, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Doğuş Müşteri Sistemleri CEO’su Hakan Kaplan ve Turkcell Mobil Ödeme Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Melike Kara’nın katılımıyla yapıldı.

“Mobil ödemeyle önemli bir yeniliğe imza attık”

Toplantıda ilk söz alan İzi Adato, ZUBİZU’nun 2 aylık kısa bir sürede 1 milyon kullanıcıya ulaştığını belirterek, Turkcell’in alt yapısı sayesinde hayatı daha da kolaşlaştıran mobil ödeme sistemiyle önemli bir yeniliğe imza attıklarını söyledi. Adato, “Mobil ödemenin mobil uygulamalarla entegrasyonunun bu pazarda çok ciddi olarak etkileyeceğini düşünüyoruz. Turkcell’in alt yapısını kullanarak ilk uygulama noktaları olarak dream’i tercih ettik. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise, “Yeni çözümlerimizle finansal hizmetler sistemini tamamlayıcı ve kurumlara çözüm ortağı olan bir platform olarak ortaya çıkıyoruz. Hedefimiz iletişim alanındaki Türkiye’nin tümünü kapsama başarımızı finansal hizmetler alanına da taşımak. Bu yeni dönemde Paycell markası ile hizmet veren ödeme platformumuz sayesinde birçok kurum mobil ödeme deneyimini kusursuz şekilde müşterilerine ulaştırabilecek” ifadelerini kullandı.

“Teknolojinin etkisiyle hizmetler farklılaşıyor”

D.ream Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Öztangut da “d.ream çatısı altında bulunan restoranlarımızda Türk ve dünya mutfaklarından seçtiğimiz en özel menüleri en yüksek standartlarda sunarken; gelişen teknolojinin de katkısıyla hizmetleri farklılaştırıp müşteri memnuniyetini artırıyoruz. İş ortağımız ZUBİZU’nun tüketiciyle buluşturduğu ‘mobil ödeme’, ‘anında indirim’ ve ‘rezervasyon’ uygulamalarıyla da yeme-içme sektörüne değer kattığına inanıyoruz” dedi.

“Kredi kartı ve cüzdan olmadan ödeme yapılacak”

Doğuş Müşteri Sistemleri CEO’su Hakan Kaplan bir sunum yaparak mobil ödeme sistemini kullanımını, özelliklerini anlattı. “Her şeyin dijitalleştiği bir dünyada cüzdanlarımızın da dijitalleşmesi kaçınılmazdı” diyen Hakan Kaplan, “Bugün yine bir ilki gerçekleştiriyor ve Turkcell işbirliğimiz ile mobil ödeme devrini başlatıyoruz. ZUBİZU üyeleri, artık yanlarında kredi kartı veya cüzdan olmasa dahi, ödemelerini tek dokunuşla gerçekleştirebilecek. Türkiye’de ilk defa ZUBİZU’nun hayata geçirdiği mobil ödeme özelliği sayesinde tek dokunuşla hem indirim ve avantajları kazanmak hem de ödemeyi gerçekleştirmek artık mümkün. Uygulama restoranlarda başladı, yakında akaryakıt ve perakende sektörleri ile hızla yaygınlaşacak” şeklinde konuştu.

ZUBİZU’nun, yepyeni keşiflerle üyelerinin hayatına renk katan bir platform olduğunu da vurgulayan Hakan Kaplan, ZUBİZU üyelerine ayrıcalıklı bir dünyanın kapılarını açtıklarını dile getirdi.

Mobil ödeme sistemi bugün itibariyle 160 restoranda uygulanacak ve daha sonra akaryakıt ve perakende sektörlerinde de uygulamaya konulacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu