ZyXEL'den KOBİ'lere özel çözümler

Hem bireysel hem de kurumsal ürün segmentinde geçen yıl hızlı bir ivme yakalayan ZyXEL, 2016 yılı için güvenlik trendlerini ve veri güvenliğini değerlendirdi. ZyXEL Türkiye Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ömer Faruk Erünsal, KOBİ’lere özel çözümlerinden bahsetti.
Bilişim Yayınları
Artık sadece büyük ölçekli kurumların değil, küçük ve orta ölçekli firmaların da ağ güvenliği konusunda yatırım yapmak zorunda kalacaklarını söyleyen ZyXEL Türkiye Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Ömer Faruk Erünsal, dijital gasp ve dijital fidyeciliğin, kurumları ölçeklerinden bağımsız olarak çoklu bir güvenlik mekanizması oluşturmaya zorladığını ifade etti.
2016 yılında güvenlik eğilimi konusunda, tehditlerin sürekli yenilendiğini ve artış gösterdiğini belirten Erünsal, “Dijital Gasp ve Ransomware saldırıları yenilenerek 2016 yılında da yükselişe devam edecek” dedi. Mobil platformların da saldırganlar için yeterince olgunlaşmış bir pazar haline geldiğini söyleyen Erünsal, “Tüketiciler ne yazık ki akıllı telefonların da birer ağ birimi olduğu ve tıpkı bilgisayarlar gibi güvenlik riskleri taşıdığını fark etmiyor. Bu sebeple de güvenlik önlemleri çoğu zaman önemsenmiyor. Bu durum, BYOD yaklaşımının hakim olmaya başladığı kurumsal şirketlerde bile ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaya başladı ve etkisini 2016 yılında daha da fazla hissettirecek” diye konuştu.
Nesnelerin İnterneti’nin de 2016 için yeni bir hedef olduğunu dile getiren Erünsal şöyle konuştu: “Bu alanda oluşabilecek güvenlik açıkları ve bu açıkları istismar etmeye hazırlanan saldırı vektörleri henüz çok net değil. 2016 yılında akıllı evlerle birlikte, nesnelerin interneti konusunda da yeni saldırı vektörleri görmeye hazırlıklı olmak lazım.”

Türkçe arayüz desteğine dikkat çekildi

2015 yılında siber saldırıların yükselişte olduğunu ifade eden Erünsal, hem bireysel güvenlik hem de kurumsal güvenlik çözümlerine olan ihtiyacın arttığını belirterek, kendilerinin de bu noktada ZyXEL olarak, hem bireysel hem de kurumsal pazarı adresleyen çözümler sunduklarını anlattı. BYOD kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte işletmeler çok da aşina olmadıkları güvenlik tehditleriyle karşı karşıya kaldı. Özellikle BT yöneticileri çareyi personelin kendi cihazını getirmesini engellemeye çalışmakta arasa da ZyXEL’in yeni NGFW serisi bugünün ve yarının siber tehditleri için uçtan uca koruma sağlayarak bu soruna çözüm sunuyor. Günümüzde sadece büyük ölçekli kurumların değil, küçük ve orta ölçekli firmaların da ağ güvenliği konusunda yatırım yapmak zorunda kalacağının altını çizen Erünsal, “25 yıllık küresel tecrübesini ülkemize aktaran ZyXEL, özelikle odağındaki Küçük ve Orta Ölçekli kurumlar için Türkçe arayüze sahip, yönetimi ve adaptasyonu kolay ürünler sunuyor” dedi.
ZyXEL’in ürünlerindeki Türkçe arayüz desteğine de dikkat çeken Erünsal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük ve orta ölçekli işletmeler, ürün konumlandırma, konfigürasyon ve teknik destek gibi hizmetleri ZyXEL çözüm ortaklarımızdan temin edebiliyor. Böylece firmaların teknik destek harcamaları da minimize ediliyor.”

“Sunduğumuz ürünlerle masrafları düşürdük”

KOBİ’lere yönelik ürünleriyle masraflarını da düşürdüklerini kaydeden Erünsal, “USG serimiz sundukları bir dizi özelliğin yanında, gizli maliyet içermeyen agresif bir fiyatlandırmaya da sahip. Bu seri, hem yeni hem de tekrarlayan lisans satışlarımızda, geliştirilmiş bir servis yönetimi sunmasının yanında, yönetimi ve kurulumu kolay ürünler olarak öne çıkıyor. Bu sayede yeni ürünlerimiz, tamamıyla uyumlu ve aynı işletim sistemini kullanan iletişim çözümleri sağlayıcısı olarak kanal ortaklarımızı tek satış noktası haline getiriyor” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu