2021 yılının en iyi 5 yapay zeka yazarı

Size, otomatik içerik oluşturmanızı oldukça kolay hale getirecek en iyi yapay zeka yazarlarını sıraladık. İster kişisel blog, isterseniz de şirketinizdeki bir içerik için kullanın, bu araçlar sayesinde artık işiniz daha kolay.

En iyi AI yazarları, makaleler ve diğer web sitesi içeriği için otomatik içerik oluşturmaya yardımcı olmayı basit ve kolay hale getiriyor. Kaliteli içerik yazmanın ardındaki asıl araç olarak hiçbir şeyin insan zihnini yenemeyeceği gerçeğini inkar etmek mümkün değil. Bunun yanı sıra zaman ve maliyet gibi sınırlamaları bulunuyor. İşte bu noktada da yapay zeka (AI) devreye giriyor.

Yapay zekanın bu kadar gelişmesiyle artık daha hızlı makale yazımı metinlerin özetlenişi, blog yazılarının yayınlanması ve içeriklerin daha hızlı oluşturulması mümkün.  Ayrıca bunları yapmak çok fazla zamanınızı da almıyor. Bunların hepsini elbette kendi başınıza yapabilirsiniz ama bir AI yazarının yardımıyla her şey daha hızlı oluyor. Sizin bu işlem için saatlerinizi harcamanız gerekirken bir AI yazarı bunu dakikalar içinde yapıyor.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki; aynı içeriği planlamak, tasarlamak ve yazmak için zaman harcamak yerine sadece işleri toparlamak için bir insan editörünün ihtiyaç duyacağı içerikler üretmek çok avantajlı. Bu size diğer benzer önemli şeyler için daha fazla zaman kazandırıyor. Kendiniz için ya da diğer önemli işleriniz için artık rahatça planlar yapabilirsiniz.

Şu anda piyasada çok sayıda AI makale oluşturucu ve ilgili kelime aracı bulunuyor. Çabalarınız için yararlı olabilecek en iyi AI yazarını bulmanıza yardımcı olmak amacıyla bir araştırma yaptık ve 2021’in en iyi AI yazarı yazısını hazırladık. İşte en iyi AI yazarları:

  1. Writesonic

En iyi AI yazarı dediğimizde listemizin ilk sırası kesinlikle Writesonic’ye ait olmalı. Writesonic 5 varyasyon ile geliyor ve diğerlerinden daha iyi açılış sayfası kopyası oluşturuyor. Ama şunu da söylemeliyiz ki ek düzenleme gerektiriyor.

Önceden MagicFlow olarak bilinen Writesonic, çeşitli AI ile çalışan programların bir kaynağı olarak onların pazarlama kopya ile başlatılmasını sağlıyor. Bu özel işletme Londra’da faaliyet gösteriyor ve İngiltere- Galler Kayıt Şirketi’nde kayıtlı. 

GPT-3 dil modelini kullanan Writesonic, kaliteli web sitesi içeriği oluşturmak için kullanılan kendi yapay zeka platformuna sahip. İzleyici odaklı bir çıktı sunmayı amaçlıyor. En büyük yeteneği ise tam olarak blog yazı makalelerini otomatik olarak oluşturabilmek. 

Ayrıca, gövdeli reklam başlıkları, blog makalesi fikirleri ve açılış sayfaları bulmanıza da yardımcı oluyor. Örneğin gömleklerinizi alıp bunları birkaç saniye içinde gerçek satışlara dönüşen etkili içeriğe dönüştürebiliyor. Temel olarak, sağladığınız girdideki kalıpları analiz ediyor, eleştiriyor ve bunları benzersiz ve hatta ilginç bir çıktı elde etmek için kullanıyor. Yani bu sistem kitlenizi anlamak için tasarlanıyor. Böylece kitlenizin bağlantı kurabileceği bir kopya elde etme şansınız oluyor.

Sizin ve işletmeniz için kişiselleştirilmiş bir Facebook reklamı oluşturmak için ürün ya da hizmet adını sağlamanız ve tanımlamanız yeterli. Writesonic’in Facebook reklamları oluşturma aracı, tek bir tıklamanın ardından size yüzlerce Facebook reklamı verecek. Başka bir içerik oluşturmak için de sadece dört farklı adımı halletmeniz gerekiyor. İlk adım açılış sayfalarına, reklamlara ve diğer içerik türlerine özel geniş şablon koleksiyonundan bir şablon seçmeyi içeriyor. Bir sonraki adımda ürünü ya da hizmeti iki ve hatta daha fazla satırda tanımlamanız gerekiyor. Daha sonra çeşitli kopyalama seçeneklerini görüntülemek için “Oluştur” düğmesine tıklamanız gerekiyor. Son adım ise oluşturulan kopyayı başlatmak. Ayrıca oluşturulan kopyada değişiklik yapma ya da kopyalayıp istediğiniz yerde paylaşma seçeneğiniz de bulunuyor.

İngilizce dışında farklı diller de bulunuyor. Örneğin, Çince, Felemenkçe, Almanca, Lehçe, Portekizce ve İspanyolca gibi birçok dil algılama özelliği var. Yeni kullanıcıların birkaçını saymak gerekirse reklamlar ve ürün açıklamaları oluşturmak amacıyla kullanabilecekleri 10 ücretsiz kredi içeren ücretsiz bir deneme de sunuyor. 

Writesonic kullanımı ile oluşturulan kopya, kullanıcı olarak size ait. Bunun tam mülkiyetine sahipsiniz ve kullanmak istediğiniz herhangi bir ticari ve kişisel kullanım için Writesonic, gereksinimlerinizi desteklemek için bu tarz özel seçenekler sunuyor. Sitede bulunmayan bazı özellikler için herhangi bir talebiniz varsa da iletişime geçebilirsiniz.

Bazı kullanıcılar, Writesonic tarafından oluşturulan kopyayı göndermeden önce biraz daha detaylı ayar yapılması gerektiğini söylüyor. Bunların yaklaşık yüzde 60’ı gönderilmeye hazır, yani uğraşmanız gereken yaklaşık yüzde 40’lık bir bölüm kalıyor.

  • Makale Forge

Listemizin ikinci sırasında yer alan Makale Forge, çok sayıda platformla oldukça iyi çalışıyor. Ayrıca ücretsiz deneme de sunduğu için tercih edebilirsiniz. Bunlara ek, fiyat olarak uygunluğu ve sürecinin hızlı olması da makale Forge için oldukça iyi özellikler. Ama bu iyi özelliklerinin yanında aşırı genelleştirilmiş çıktı vermesi biraz olumsuzluk katıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkmış olan Makale Forge, makale oluşturma söz konusu olduğu zaman en iyi yazılım isimlerinden biri. İnsan yapımı bir kalite düzeyine sahip olmasının yanı sıra reklamı yapılan makaleler oluşturma sırasında yapay zeka ile çalışıyor. 

Bu aracın ana özelliği ise; yüksek kaliteli içerik. Mevcut içeriğin bütün fikrini kapsıyor ve aynı zamanda web sitesi için daha iyi sıralamalar elde etmek amacıyla çalışan farklı bir içerik sunuyor. Bu özelliklerinin yanı sıra, ön plana çıkardığınız bir anahtar kelimeye dayalı olarak yeni içerik de buluyor. AI teknolojisini kullanarak anahtar kelimeniz hakkında araştırma yapıyor, onunla ilgili makaleler okuyor ve hatta yeni bir makale bile buluyor. Bütün bunlara baktığımızda şunu söyleyebiliriz ki; intihal içermeyen ve tamamen SEO dostu benzersiz içeriğiniz oluşuyor.

Ayrıca, gönderi takviminde size yardımcı oluyor. Tek ihtiyacınız olan onu ayarlamak ve araç, tercih ettiğiniz içeriği, tercih ettiğiniz programa göre Wordpress’e otomatik olarak gönderiyor. Bu, SEO işlevlerinizi tam otomasyona geçirmenize oldukça yardımcı oluyor. Araç, güçlü API ve diğer araçlarla kolay entegrasyon ile donatılıyor. Bu yüzden web sitenizi tam otomatik pilot moduna alma yolunda ilerleyebilirsiniz.

 Makale Forge, toplu içerik oluşturma yeteneğine de sahip. Bu, bir sonraki sınırlı süreniz içinde aynı anahtar kelime hakkında daha fazla makaleye ihtiyacınız olduğu zamanlar açısından ideal. Araç, dış kaynak sağlıyor, yüksek kaliteli görsellerin yanı sıra bağlantılar ve başlıklar ekletiyor. Bu sayede makaleleriniz daha görünür hale getiriliyor.  Bu, makalenizi kalabalıktan farklı kılıyor ve başka bir sıkıcı metin bloğu olmaktan çıkarıyor.

Yedi farklı dilde yazarak uluslararası pazarlara girmenizi de sağlıyor. Yani, Felemenkçe, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca ve İngilizce dillerinde içerik oluşturmanıza yardımcı oluyor.  

Kullanıcılardan gelen bazı raporlar, makalelerin doğası gereği yüksek düzeyde genelleştirildiği için bazen işaretten çıkıp bir noktaya kadar alakasız hale geldiğinden şikayetçi. Fakat bu durum, aracın ücretsiz deneme ya da geri ödeme özelliğini kullanarak doğru olup olmadığını bulabileceğiniz oldukça öznel bir değerlendirme. Kullanmaya ve keşfetmeye başladıkça Makale Forge’yi çok seveceksiniz.

  • WordAI

Şimdi geldik listemizde üçüncü sıraya.  Öncelikle kullanıcı dostu olan WordAI, üçüncü taraf kurulumuna izin veriyor ve ücretsiz deneme sunuyor. Ayrıca herhangi bir cihazdan da erişilebiliyor. Fakat bu biraz pahalı ve aylık kelime sınırı bulunuyor.

Teknik olarak bir içerik döndürme aracı olan WordAI, orijinal makaleyi kelime değiştirme yoluyla yeniden yazarak sizin için yeni içerik oluşturuyor. Anlamını olduğu gibi koruyorsunuz fakat yeni makale, bilgilerin nasıl sunulduğu açısından orijinalinden tamamen farklı oluyor.

WordAI, orijinal makalede yer alan her cümlede yer alan kelimeleri değiştirirken, cümlenin sonunda hala aynı anlama geldiğinden emin oluyor. Bunun sebebi ise her kelimenin anlamını ve cümle içindeki kelimelerin birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlaması. Makaleyi kendi sistemine göre döndürmeden önce bütün makaleyi okuyor ve anlıyor. Böylece döndürmesi kolay oluyor. Buradaki amaç, insan tarafından yazılanla aynı olan bir makale yaratmak. Ayrıca makaleleriniz için göz alıcı başlıklar da oluşturuyor.

Bu araç web tabanlı ve API entegrasyon kapasitesine sahip.  Bu da istediğiniz zaman erişimi sağlıyor. Ayrıca yazılımını kullanarak işi tamamlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken orijinal içeriği girmek, döndür düğmesine tıklamak ve SEO kullanımı için tasarlanmış döndürülmüş çıktıyı size son haliyle teslim etmek. WordAI’ın bir diğer harika özelliği de bir anda birden çok makale oluşturmanıza imkan veren toplu döndürmesi. İçeriği sıkıştırılmış bir dosya olarak yüklemeniz yeterli. Araç, benzer bir sıkıştırılmış dosyada döndürülmüş içerikle size geri dönüyor.

Standart döndürücü, ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde, eğirme kalite seviyeleri için üç seçenek ve içerik çıktısının dört varyasyonunu sunuyor. Turing spinner ise dört giriş seçeneğine ve beş eğirme kalite seviyesine sahip. Ayrıca, WordAI tarafından oluşturulan başlığı da seçebiliyorsunuz.

Temel olarak yaptığı şey şu: Standart döndürücüdeki içerik çıktınız, seçtiğiniz ayarlar tarafından büyük ölçüde belirleniyor.  Daha katı ayarlar, insan okuyucular için daha az okunabilirlik ama daha iyi SEO kalitesi ile daha benzersiz bir çıktı sağlıyor. Turing spinner ile daha çok içeriğin kalitesine ve yapısına odaklanılıyor. İçeriğin ortamını anlayarak, içeriği bir insanın yaptığı gibi yeniden yazabiliyor.

Araç, İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca olmak üzere dört farklı dili döndürebilme özelliğine sahip. Tek yapmanız gereken orijinal metni desteklenen dillerden herhangi birinde içerik girmek. Çıkış dilini manuel olarak seçebiliyorsunuz ve ayrıca WordAI’nin orijinal içeriğinize göre dili otomatik olarak algılama seçeneği de bulunuyor. Ekstra yorulmanıza gerek kalmıyor.

Araçtaki “Döndür” düğmesine tıkladığınız zaman kelime başına düzenlenebilen bir dönüş vergisi alıyorsunuz. Herhangi bir kelimeyi değiştirmek istiyorsanız da bütün eş anlamlıları görmek için kelimeye tıklamanız ve içeriğinize en uygun olanı seçmeniz yeterli.

  • Yapay Zeka Yazarı

Yapay Zeka Yazarı (AI Writer), otomatik bloglama ve dahili ilham özelliğine sahip. Ama uzun biçimli yazarlar için biraz kolay gelebiliyor.

Yapay Zeka Yazarı, kolay ve hızlı kullanımınız için benzersiz içerik sağlamakla ilgili. Sıfırdan makaleler oluşturmanıza ya da mevcut içeriğinizi yeniden yazmanıza yardımcı oluyor. 

Otomatik yazım aracı, içeriğinizle ilgili bir başlık ya da bir grup anahtar kelime şeklinde sizden basit bir girdi gerektiriyor. Bunları Yapay Zeka Yazarı yazılımına sağlıyorsunuz ve karşılığında oldukça bilgilendirici bir makale alıyorsunuz. Bloglarda ve diğer SEO odaklı web sitelerinde kullanılabiliyor. Bunun yanı sıra, yeniden yazma kapasitesi ile de birlikte geliyor. Araç, makalenizi yeniden ifade ederek yeniden kullanmanıza izin veriyor. Aynı bilgileri farklı şekillerde sunan birden fazla makale sonuçlarıyla karşılaşıyorsunuz. 

Yapay Zeka Yazarı ayrıca size işleri otomatikleştirme seçeneği sunuyor. Kendi otomatik makale yazma yazılımınızı bulmanızı sağlayan bir API ile donatılıyor. Yapay Zeka Yazarı metin oluşturma yeteneğinden biraz yardım alarak, otomatik blog projelerini kolay ve hızlı bir şekilde oluşturabiliyorsunuz. 

Android, Apple ve Windows cihazlarla uyumlu çalışıyor. Minimalist yaklaşımı, onu kısa biçimli yazarlar için ideal bir araç haline getiriyor. Hem Medium’a hem de WordPress’e aktarılıyor. Ayrıca iCloud ve Dropbox yardımıyla senkronize ediliyor. Kalın ve italik eklemeler için yerleşik düğmeler de mevcut. Hatta içeriğinizi gözden geçirmenin ne kadar zaman alacağı konusunda size tavsiyelerde de bulunuyor.

Kullanım seviyenize uygun üç farklı planla birlikte geliyor. Temel hesap, kişisel blogunuz için aylık 19 dolardan içerik oluştuyor. İki kullanıcı için aylık yaklaşık 40 parça içerikle birlikte geliyor ve AI blog yazma, otomatik makale yazma  ve içerik araştırması gibi alanları içeriyor. Standart olanı, yaklaşık 120 parça içerik için aylık 49 ABD Doları tutarında. Temel hesapla aynı özelliklere ve kullanıcı sayısına sahip. Üçüncü seçenek, kurumsal düzeyde içerik miktarı sunduğu için de maliyet açısından özelleştiriliyor. Sonsuz sayıda kullanıcı için mevcut.

  • Articoolo

Listemizin son sırasında yer alan aracımız da insan tarafından yazılmış makaleler oluşturmaya yardımcı. Aynı zamanda fiyat olarak da uygun ve işlem süreci son derece hızlı.

Bazı yönlerinin iyileştirilmesi gerekiyor. İçerik oluşturmada oldukça yeni bir araç olan Articoolo aradığınız içeriği daha hızlı, daha ucuz ve kolay bir şekilde bulmanıza yardımcı olabilen AI teknolojisi ile donatılıyor. Veri tabanından en uygun bilgi parçalarını bularak çalışıyor, ilgili bütün içerikleri alıyor, anahtar kelimeleri ve duyguları çıkarıyor ve hepsini yeni bir metinde kullanıyor.  Son olarak da, bütün makaleyi yeniden yazıyor ve okunabilirliğini doğruluyor. Bütün bunlar yaklaşık bir dakika içinde gerçekleşiyor ve sonuç benzersiz bir çıktı.

Bu araç aynı zamanda deneme yazma, makale yeniden yazma, makale özetleme ve resim arama gibi birçok konuda da yardımcı oluyor. Essaybuddy, kompozisyon yardım özelliği sadece kompozisyon konunuza ihtiyaç duyuyor. Makale konusunu analiz etmek ve ilgili kaynakları bulmak için algoritmasını kullanıyor, böylece üzerinde çalışabileceğiniz ilginç yazı fikirleri sağlıyor. Makaleyi sizin için yazmıyor fakat araştırma yaparak çok fazla çaba ve zaman kazanmanıza yardım ediyor. 

Articoolo’nun dezavantajı ise hala gelişmelerden yoksun olması. Daha gösterilebilir olması için biraz ek ince ayar gerektiren çıktı makaleleri raporları bulunuyor. Bir dakikadan daha kısa sürede nasıl 500 kelimelik içeriğe sahip olduğunuzu düşününce aslında o kadar kötü değil.

En İyi AI Yazarını Nasıl Seçebilirsiniz?

Son on yıldır, içerik oluşturma oldukça zorlayıcı bir durumda. İnsanlar için okunabilir olmak ile SEO için etkili olmak arasında bir denge kurma zorluğunun başarılması baya zor. Dışarıdaki her insan bu göreve hazır olmuyor. Her zamanki çözüm birçok işletmeyi, harika yazma becerilerine ve SEO tekniklerini iyi anlayan yetenekli bireylere yönlendiriyor. Bu kombinasyon da oldukça pahalı olabiliyor.

Bu sebeple pazardaki artan sayıda AI teknolojileri ve araçları, birçok web sitesi sahibinin kaliteden ziyade niceliğe bakış açısıyla daha ucuz otomatik içeriğe yönelmesine neden oluyor. Her araç, kendi özelliklerinin yanı sıra güçlü yanları ve içerik oluşturmadaki zayıflıkları ile ön plana çıkmak zorunda. Daha sonra ihtiyacınız olan şey için hangisinin en iyi olduğuna karar vermek ise tamamen size kalmış.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu