Vivo Y21S

Giriş segmentte yerli üretim bir oyuncu yüksek kamera performansı ile dikkati çekiyor.

Eskinin üst segment telefonları artık giriş segment ürünler ile ancak kapışabiliyor. Öyle bir dünyada yaşıyoruz. Bir zamanlar amiral gemisi olan telefonlarda gördüğümüz özellikleri artık çok daha uygun fiyatlarla ve çok daha kaliteli bir işçilikle alabiliyoruz. Vivo bu alanda en başarılı ürünleri çıkarmaya devam ediyor. Yani hem bütçe dostu, hem de performanstan ödün vermeyen ürünler.

Daha önce Vivo Y11s’i incelemiştik. Temel özelliklere sahip, giriş segmentinde yerli olarak üretilen bir akıllı telefondu. Y21s ise üzerine biraz daha fazla donanım gücü koyarak gelen bir ürün. Ve yine Türkiye’de üretiliyor. Yani en azından Türkiye’deki montaj hatlarında bir araya getiriliyor. Bunlar sevdiğimiz gelişmeler.

Vivo’nun yeni modelinde 1600 x 720 piksel çözünürlüğe sahip 6,51 inçlik bir ekran var. Ekran gövde oranı gayet yerinde. Ancak burada elbette full HD bir ekran görmek iyi olurdu. 60 Hz yenileme hızındaki ekranda görüntüler canlı ve akıcı. Bizler için en önemli kıstaslardan biri de ekran parlaklığının yerinde olması ki bu konuda bir sorun yaşamadık. Bunun haricinde mavi ışık filtresi gibi özellikleri açtığınızda da gayet rahat bir kullanım sunuyor. 182 gramlık telefonun elde tutuşu ve verdiği hissiyat gayet başarılı. Diğer modellerde olduğu gibi parmak izi okuyucu yine ekranın sağ tarafında konuşlandırılmış. Telefon kilidi vazifesi de gören bu tuşu baş parmağım ile kullandım. Parmak taraması yaptıktan sonra Y11s modelinde olduğu gibi sorunsuz ve hızlı bir şekilde biyometrik olarak telefonumu açıp kapatabiliyorum.

Kamera performansı

Vivo Y21s’in arka kamera grubunda 3 farklı kamera dikkatimizi çekiyor. 50 megapiksellik ana kamera geniş açıya ve F1.8 değerine sahip. Bu kamera aynı zamanda 30 fps 1080p video çekmenize imkan veriyor. Kameranın birçok hazır modu var, bu sayede yapay zeka destekli fotoğraf çekebiliyor ya da manuel ayarlamalar ile enstantane ve ışığı özelleştirebiliyorsunuz. Hemen altında bulunan 2 Megapiksellik makro kamera sayesinde 4 cm yakından fotoğraf çekmeniz mümkün. Özellikle küçük objeleri çekmek ya da bir çiçeğin üzerindeki polenleri fotoğraflamak gibi eğlenceli işler yapmak mümkün oluyor. Diğer kamera ise aslında ana kameraya yardımcı bir bokeh sensörü. Bu sayede derinlik hesabı yaparak bokeh efektli portre fotoğraflar çekmeniz mümkün.

Ön tarafta ise 8 megapiksellik geniş açılı bir selfi kamerası var. Y11s’den farklı olarak bu kamerada bokeh desteği de sunulmuş. Genel olarak kameraların fotoğraf kalitelerini çok beğendik. Ancak kameralarda optik sabitleyici olmadığı için video konusunda sarsıntıları görmek mümkün. Ayrıca 1080p çözünürlükte 60 fps kayıt seçeneği olmasını isterdik. Tabii bu kullanılan ana işlemcinin desteğinin de olması gerekiyor. Ona ayrıca bakacağız.

İşlemci ve performans

Akıllı telefonlarda her ne kadar önceliklerden biri kamera olsa da birçok kullanıcı gerek iş uygulamalarında gerekse oyun performansı açısından telefonların işlemci, hafıza ve depolama seçeneklerini de satın alma kriterleri açısından göz önünde bulundurmalı. Y21s, bu açıdan kullanıcısını üzmeyecek bir cihaz. 4GB hafızaya sahip olan Y21s, 128 GB’lık depolama birimi ile geliyor. Telefon içerisinde aynı zamanda kart yuvası da var, böylece depolama birimini 1 TB’a kadar yükseltmeniz mümkün. İşin performans kısmını etkileyecek en önemli unsur elbette CPU. Y21s modelinde MediaTek Helio G80 işlemcisi bulunuyor. 2.0 GHz’lik sekiz çekirdekli işlemci Qualcomm Snapdragon 662 ile benzer performansa sahip. Tek farkla, Helio G80 kesinlikle oyun performansında çok daha iyi bir skor çıkarıyor. Dolayısıyla beraberinde gelen Mali-G52 MC2 grafik işlemcisi ile birlikte oyunlarda iyi bir performans almanız mümkün oluyor.

Pil performansı

Telefonlarda batarya performansı önemli. Vivo Y21s bu konuda kullanıcısını üzmeyecek performansa sahip. 5000 miliamperlik batarya oldukça uzun bir kullanım süresi sunuyor. Enerji yönetimi konusunda birkaç yazılımsal destek ile telefonu uzun süre kullanmanız mümkün. Hızlı şarj desteği var ancak yalnızca 18W. Kablosuz şarj özelliği ise yok. Neyse ki bu modelde USB Type C bağlantı kullanılmış ki bu iyi bir özellik.

Sonuç

Vivo Y21s, Türkiye’de üretimi gerçekleştirilen telefonlar arasında iyi donanım seçenekleri sunan bir cihaz. Cihazda oyun oynamak, iyi fotoğraf çekmek mümkün. Video performansından ise birkaç eksikliği bulunuyor.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu