ViewSonic eğitim teknolojileri çözümleri, öğretmenlerin hayatını kolaylaştırıyor

ViewSonic’in myViewBoard ekosisteminden bahsediyoruz, evet! Şirket, platformdan ziyade ekosistem demeyi tercih ediyor. Çünkü ViewSonic sadece bir ekran üreticisi değil aynı zamanda eğitim, sunum ve birlikte çalışma için optimize edilmiş çeşitli servisleri bünyesinde barındıran bir ekosistem. Dijitalleşmede en çok sıkıntı yaşayan alanlardan biri olan eğitim sektöründe yaşanan sıkıntılardan yola çıkılarak sadece eğitim için geliştirilen myViewBoard ekosistemi, sunduğu çözüm ile öğretmenlerin hayatını kolaylaştırıyor. Öğretmenlere ilgi çekici etkili içerikler hazırlama, dijital alanda bir sınıf ortamı oluşturma ve yönetme gibi birçok imkân sunan ekosistem, kullanıcı dostu yapısı ile öğretmenlerin eğitim teknolojilerine bakışını değiştiriyor.

ABD’liViewSonic, 1987 yılındaki kuruluşundan bu yana ekran teknolojisi, özellikle de sıvı kristal ekranlar, projektörler ve etkileşimli tahtalar konusunda uzmanlaşmış durumda. Tayvan Taipei’de bir de Ar-Ge merkezi bulunan şirket, bilhassa pandemiden sonra daha fazla gündeme gelen eğitim, işletme ve eğlence alanlarında çözümler sunuyor.

ViewSonic’in 2006 yılında Türkiye operasyonu kuruluyor ve şu an itibariyle 18 ülke Türkiye’den yönetiliyor. Türkiye özelinde, son iki yıldır en yüksek pazar payına sahip projeksiyon markası olarak dikkat çeken ViewSonic, oyuncu monitör pazarında ilk üçte ve profesyonel renk yönetim monitörlerinde de pazar lideri… “İnteraktif ekran pazarında ViewBoard ile OEM markalar hariç ilk üç markadan birisiyiz” diyen ViewSonic’in Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Hasan Koçyiğit ile pandemi sonrası süreç ve bu süreç özelindeki ürün ve çözümlerini konuştuk…

İlgili Makaleler

Eminiz, pek çok şirket ve markada olduğu gibi ViewSonic için de pandemi, alışılmışın dışında bir süreçti. Bu dönemde neler yaptınız, süreçlerinizde ne tür değişimler oldu?

Bu dönem sadece şirketler ve markalar açısından değil, son kullanıcılar için de alışılmışın dışında bir süreçti. Kimse ilk etapta ne yapacağını bilemedi. Ancak biz burada emin adımlar atıp güzel işlere imza attık. Herkesin artık evden çalışma şekline geçişiyle beraber özellikle sürekli dizüstü veya masaüstü bilgisayar başında çalışan kişiler kendi çalışma ortamlarından koptu ve evlerinde bir çalışma ortamı kurmaya odaklandılar. Evden çalışmayla birlikte mesai saatlerinin yaklaşık 3 saat uzadığı, birçok batılı ülkelerde yapılan araştırmaların sonucu olarak paylaşıldı. Bunun iki etkisi var; birincisi iş-yaşam dengesine etkisi, bir diğeri de daha verimli çalışabilme arayışı. Klasik masa sandalye gibi ihtiyaçlardan sonra ise monitör kısmında ciddi bir ihtiyaç oluştu ve bu kesimde bir talep artışı yaşandı. Aynı zamanda herkes evinde zaman geçirdiği için bilgisayar oyun monitörleri kısmında da yine bir talep artışı gerçekleşti. Evden çalışmayla birlikte, evden öğrenimde de bazı ihtiyaçlar doğdu. Gündelik telefon ve tablet hatta dizüstü bilgisayar tam olarak verimliliği üst noktaya taşıyamadı. Dokunmatik monitörler, grafik tabletler ve konferans kameraları, dijital beyaz tahta deneyimi, öğretmenler ve öğrenciler için etkileşimi ve paylaşımı üst seviyeye taşıdı. Biz de etkileşimli tahta ürün ailemiz ViewBoard ve myViewBoard yazılım ekosistemimizi geliştirmeye özen gösterdik.

Pandemi sürecinde ViewSonic tarafında alışılmışın dışında bir süreç gelişti mi? Özellikle donanım tarafında ürün temini konusunda yaşanan sıkıntılar gündeme gelmişti biliyorsunuz…

Pandemi sürecinde ilk etapta daha önce de söylediğim gibi hem üreticiler hem de tüketiciler ciddi bir paniğe kapıldı. Çünkü pazarın nasıl tepki vereceği, pandeminin ne kadar süreceği gibi konularda kimsenin bir fikri yoktu. Hatta ilk olarak ofisler kapatıldığı zaman herkes 2-3 hafta içerisinde en geç ofislere geri dönüş planlarını yapmaya başlamıştı; ancak üzerinden zaman geçmesine rağmen bırakın ofislere gitmek, şu anda kısıtlı olarak sokağa çıkma yasakları başladı. Tabii herkes gibi firmaların planlamaları ve ürün tedarik zincirleri de bundan nasibini aldı. O yüzden pandemi süresinde çoğu firma ciddi şekilde ürün temin sorunu yaşadı hatta bu aynı zamanda hali hazırda ülkede bulunan stokların da fiyatlarının yükselmesine sebebiyet verdi. Ancak ViewSonic olarak pandemi süresinde çok ciddi bir temin problemi yaşamadığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tabii ki bazı spesifik modellerin teminlerinde problemler yaşandı; ancak bizim iş akışımızı bozacak bir durumla karşı karşıya kalmadık.

Uzaktan eğitim ve evden çalışma çözümleri noktasında çok değerli ürünleriniz olduğunu görüyoruz. Bu tarafı bize biraz detaylandırır mısınız? Sanıyorum, myViewBoard yazılımını öğretmenlere ücretsiz sunuyorsunuz, isteyen her eğitimciye ücretsiz sunuyor musunuz, koşulları neler?

Pandemi hemen her yerde, akademik veya akademik olmayan sektörlerde eğitim teknolojisi (EdTech) araçlarının giderek daha fazla benimsenmesini ciddi anlamda hızlandırdı ve bu da EdTech sektörünün büyümesini olumlu yönde etkiledi. Sizin de söylediğiniz gibi pandemi süresince ViewSonic olarak myViewBoard platformumuzu tüm kullanıcılarımıza bu dönem içinde ücretsiz sunduk ve bunun hiçbir koşulu bulunmuyor. myViewBoard ekosistemini kullanmak, dijital eğitim içeriği hazırlamak ve ekosistemin diğer sunduğu imkânlardan faydalanmak için öğretmenlerin tek yapması gereken web adresinden kayıt yaptırmak. ViewBoard interaktif tahtaları ve tüm tahtalar ile uyumlu olan myViewBoard yazılım ekosistemi, şu an dünyada 1 milyon 098 bin 607 öğretmen, öğrenci ve profesyonel tarafından kullanılıyor.

myViewBoard, kendi kişiselinizi oluşturmanıza olanak tanıyan, bulut üzerinde çalışan, nereye giderseniz gidin sizi takip eden, içinde beyaz tahtadan ortak çalışma, paylaşım ve katılım araçları gibi birçok aracı içeren bir yazılım. Bu sebeple kendisini bir ekosistem olarak adlandırıyoruz. Ekosistem, öğretmenlere ilgi çekici etkili içerikler hazırlama, dijital alanda bir sınıf ortamı oluşturma ve yönetme gibi birçok imkân sunuyor. Öğretmenler, ekosistemdeki özellikler sayesinde farklı farklı platformlardan tablo, video, içerik alarak hazırlayabiliyor, hazırladıkları dijital ders içeriklerini, dijital bir tahtanın kolaylığında, platformdan hiç çıkmadan kullanıp aktarabiliyor. Ekosistemde öğrencilere de her zaman ders kayıtlarına ulaşabilmeleri, böylelikle istedikleri zaman tekrar yapabilmeleri imkânı sunuluyor.

myViewBoard, Google, Microsoft, Amazon, Intel gibi ekosistemlerle entegre olabildiği gibi, Windows, Apple, Android, Google gibi platformlar üzerinden de erişilebilir özellikte. Ayrıca, Google Drive, Box, Dropbox, OneDrive bulut altyapıları ile direkt entegre olabiliyor. Zoom, Gotomeeting, Teams, Youtube, Facebook, Workplace, Twitch gibi yayın platformları üzerinden paylaşılabilirken, Google Classroom gibi LMS/ÖYS (Learning Management System/Öğrenim Yönetim Sistemi) ile birlikte çalışabiliyor. Youtube, Khan Akademi, myViewBoard Clips gibi dijital içerik ve müfredetlara da reklamsız erişebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu