Kurumlar dönüşürken analitik ve yapay zeka kritik rol oynayacak

Micro Focus, kurumların dönüşümünde analitik ve yapay zekanın sahip olduğu rolün arttığını vurgularken, her sektörde görebileceğimiz uygulamaları detaylandırdı.

Kurumlar için kriz yönetiminin ve dijitalleşmenin önemi, son dönemde yaşanan pandemi ile bir kez daha göz önüne serildi. Bir organizasyondaki tüm yapıların BT kabiliyetlerinin sınandığı kriz dönemleri, aslında teknolojinin kullanımı açısından da fırsatlar sunuyor. 

Önceki 10 yılda finans ve telekom gibi geniş kullanıcı tabanına sahip sektörlerde kullanıldığını gördüğümüz yapay zeka ve analitik çözümleri, artık küçük ve orta büyüklükte işletmelerin bile radarına girmiş durumda.  Bu teknolojilerin kullanımı, kurumlar için rekabetin de değişmesini sağlıyor. Artık kurumlar, ürün ve hizmetlerini pazara sunmak için eskisinden hızlı davranmak zorundalar.

Büyük veri ve analitik, yapay zeka platformlarını destekliyor

IDC, Future of Connectedness adlı etkinliğinde tüm bu değişimi mercek altına alırken, Micro Focus da “Future of Intelligence: Hype or Reality? Advanced Analytics & AI” adlı oturumda yapay zeka ve ileri analitik konusundaki gelişmeleri değerlendirdi.

Etkinlikte konuşan Micro Focus Satış Direktörü Zafer Akın, “Dijital etkileşimin artması ve şirketlerin veriden değer yaratmanın faydasını daha çok kavramaları ile bu teknolojiler, birçok sektörde ve iş kolunda kullanılır hale geldi. Teknoloji, büyük veri ve ileri analitik platformları ile şirketlerin kendi özel iş ihtiyaçlarına göre kendi geliştirdikleri model ve metotlarla yapay zekadan faydalandıkları projelerde önemli bir katkı sağlıyor. Bir diğer katkı sağladığı alan ise zaten kullanmakta oldukları çözümlerin içine gömülü olan ve sistem ve süreçleri hızlandıran, yapay zeka destekli veya ileri analitiklerin gömülü olduğu teknolojiler” dedi.

Micro Focus’tan ihtiyaca özel Vertica ve IDOL platformları

Micro Focus, şirketlerin özel iş ihtiyaçlarına göre geliştirdiği yapay zeka projelerine Vertica ve IDOL platformlarıyla katkı sağlıyor. Yapısal ve  yapısal olmayan verilerden  değer yaratmaya yarayan bu iki çözümün kullanıldığı alanları örnekleyen Akın, Uber’in Micro Focus çözümleriyle anlık fiyatlama ve rota hesaplaması yaptığını belirtti. 

Benzer şekilde, e-ticaret sitelerinin kampanya algoritmalarında, şirketlerin dolandırıcılık (fraud) takiplerinde, imalat alanında  makine yoğun şirketlerde  doğru zamanda bakım yapılarak tasarruf sağlayan kestirimci bakım senaryolarında ve belediyelerin açık veri platformlarında Vertica’nın tercih edildiğini belirten Akın, görüntü işleme ve yüz tanıma teknolojileri  ile toplumsal alanlardaki risk analizi ve benzeri projeler için de IDOL’ün tercih edildiğini ekledi.

Micro Focus’un sunduğu çözümler, işletmelerin hız ihtiyacını da karşılıyor. Eskiden BT ekiplerinin sunulan servisleri izleyebilmek için  belirlimetrikleri ya da olay kayıtlarını takip ettiğini belirten Akın, artık AIOps yaklaşımıyla metrik, olay kaydı ve log’lar arasında bir insan gözünün yakalayamayacağı örüntülerin tespit edebildiğini ve bu sayede servislerin kesintisiz çalışmasında çok önemli bir rol oynadığını belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu