Siemens, Red Hat Ansible Otomasyon Platformu ile iletişim güvenliğini artırıyor

Alman teknoloji şirketi Siemens, iletişim ve nesnelerin interneti çözümlerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için Red Hat Ansible Automation Platform ile açık anahtar altyapısını (PKI) otomatikleştiriyor.

Dünyanın önde gelen açık kaynak çözümleri sağlayıcısı Red Hat, küresel bir teknoloji şirketi olan Siemens’in, açık anahtar altyapısını (PKI) modernize etmek için Red Hat Ansible Automation Platformunu kullandığını duyurdu. Ansible Automation Platform ile Siemens artık yönetim görevlerini otomatikleştirebiliyor, yapılandırma kalitesini artırıyor ve şirket genelinde iletişim güvenliğini artırıyor.

AG elektrifikasyonun (elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımından akıllı şebeke çözümlerine ve elektrik enerjisinin verimli uygulanmasına kadar tüm alanlar) yanı sıra, tıbbi görüntüleme ve laboratuvar tanılama alanlarına odaklanan uluslararası bir teknoloji grubu olan Siemens’in, işinin hassas doğası nedeniyle, güvenlik teknolojisinde ön planda kalmak en önemli önceliği. Siemens’in 100 bin çalışanı ve iş ortaklarının 295 ibn çalışanı gizli bilgilere erişimi güvenilir bir şekilde korumak için açık anahtar altyapılarını (PKI’lar) kullanarak açık anahtarların sertifikalarını ve kimliklerini kontrol ediyor.

Nesnelerin interneti (IoT) iletişimini güvence altına almak için PKI’ları giderek daha fazla kullanan Siemens, şimdi farklı uygulama kullanım örnekleri için iki PKI ortamı kullanıyor. Ayrıca, kurum içindeki hizmet ekipleri arasındaki iletişimin kapsamı genişliyor. Bu değişiklikler, Siemens’in PKI ekibi için yapılandırma karmaşıklığı ve artan iş yükleri yarattı. Siemens, bu talebi desteklemek için eski otomasyon çözümünü Ansible Automation Platform ile değiştirdi.

Red Hat Consulting, Siemens’e PKI ortamını kullanmanın güvenli ve verimli olmasını sağlamaya yardımcı olmak için uygulama desteği sağladı. Siemens, Red Hat mimarları ve danışmanlarıyla birlikte çalışarak Kod-olarak-Altyapı yazmayı, sürekli entegrasyon uygulamaları yapmayı ve playbook’ları nasıl test edeceğini öğrendi, böylece güçlendirme önlemleri Ansible’da yazılabilecek. Siemens’in PKI ekibi daha önce ortam yapılandırmalarında istenmeyen değişiklikleri manuel olarak aramak için saatler harcarken, şimdi Ansible Automation Platform’u kullanarak çoğu değişikliği kod olarak uyguluyor ve yapılandırma farklılıklarını önlüyor. 
 
Siemens, gerektiğinde geliştirme ortamlarını bağımsız olarak uygulamak, kaldırmak ve PKI yazılım sürümlerini otomatik olarak yüklemek ve yayınlanmadan önce test etmek için AnsiblePlaybook’ları kullanıyor. Siemens, manuel idari görevlerin otomasyonunun yanı sıra, şirket genelinde gelişmiş yapılandırma kalitesinden ve daha güçlü iletişim güvenliğinden yararlanıyor. Yakın gelecekte Siemens, test süreçlerini otomatikleştirmek için Red Hat ile birlikte çalışmayı ve sürekli kullanım için ortak bir plan oluşturmayı planlıyor.
 
Red Hat Almanya ülke müdürü Robert Lindner konuyla ilgili şunları söylüyor: “Siemens’in PKI ekibi, otomasyondaki en iyi uygulamaları sunmaya olan bağlılıklarıyla bizi etkiledi. İş gücümüzün, operasyonel verimliliğini artırıp riskleri azaltırken otomasyonu ölçeklendirmelerine yardımcı olmak için Red Hat Ansible Automation Platform’dan yararlanmalarını sağladığımız ve bu noktada yakın bir işbirliğine girdiğimiz için mutluyuz. Siemens’teki PKI grubu, yüksek motivasyonlu bir ekibin manuel yönetim görevlerini otomatikleştirmek ve şirket genelinde iletişim güvenliğini artırmak için Red Hat Ansible Automation Platform’u nasıl hızlı bir şekilde uygulayabileceğini gösterdi. Böylece şirket genelinde hem zamandan hem de paradan tasarruf etmeye yardımcı olundu ve şirketin yeni nesil endüstriyel teknolojileri şekillendirmeye odaklanmasına imkan sağlandı.”
 
Siemens açık anahtar altyapısı (PKI) başkanı, Rufus Buschart ise şöyle dedi: “Red Hat Ansible Automation Platform’u seçtiğimiz için çok mutluyuz. Red Hat’teki uzmanların destek verdiği yüz yüze çalıştaylar aracılığıyla mühendislerimize otomasyon araçları ve süreçleri hakkında daha derin bir kavrayış sağlandı; böylece bu teknolojiyi daha hızlı ve başarılı bir şekilde kullanabiliyorlar. Bu çok önemli çünkü Red Hat Ansible Automation Platform ile gelen kod olarak altyapı yeni bir aracın piyasaya sürülmesinden çok daha fazla anlam taşıyor; bir diğer deyişle sistem yöneticilerinin zihniyetinde temel bir değişiklik gerektiriyor. Red Hat’e ne zaman ihtiyaç duysak, yanımızda oldular ve ileride, kurumuzda verimliliği ve inovasyonu optimize edecek otomasyon noktasında en iyi uygulama platformunu geliştirirken birlikte çalışmayı planlıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu