2020 yılının en gelişmiş 10 uç nokta güvenlik araçları

İşletmeler boyutu fark etmeksizin dijital çevreye sahiptir. Bu çevre, BT ağına ve bunların siber güvenlik korumalarına da bağlanan cihazların tamamından veya uç noktalardan oluşuyor.

Okuyacağınız makalede de gelişmiş en iyi 10 uç nokta güvenlik araçlarından bahsedeceğiz. Bu araçlar dizüstü ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra mobil ve IoT cihazları da içerebiliyor. Sizin ağınıza bağlanan kişi sayısı artıkça dijital çevreniz de o kadar geniş ve gözenekli bir hale geliyor ve bu da bilgisayar korsanları için bazı sızıntılara neden olabiliyor.

Uç nokta güvenliğinin önemi nedir?

İlgili Makaleler

            Bağlanılabilen her uç noktayı, bilgisayar korsanları ve kullanıcılar için en önemli dijital varlıklarınıza erişimleri açısından yeni bir ağ geçidi olarak düşünebilirsiniz. Sadece bununla da sınırlı değil; uç noktalar fidye yazılımı, kimlik avı, dosyasız kötü amaçlı yazılımlar gibi birçok farklı siber saldırının hedefi de olabilir.

            Genel olarak baktığımızda, işletmenin BT altyapısına bağlanmış olan her uç nokta tutarlı olarak bir siber güvenlik sağlamıyor; bazıları sadece bilgisayar korsanlarına karşı yetersiz olan varsayılan korumaları kullanıyor. İşte tam burası, uç nokta güvenliğinin devreye girmesi gereken yerdir.

Yeni nesil uç nokta güvenliği nedir?

            Yeni nesil uç nokta güvenliği, BT ve güvenlik ekiplerinin bütün bağlı cihazları merkezi bir konumdan izlemesine ve güvenliğini de sağlayarak ağ genelinde tutarlı bir koruma sağlayabilmesidir.

            Yeni nesil uç nokta güvenliğinin anti virüs yeteneği vardır ve bu yeteneğiyle de fidye yazılımı, kötü amaçlı dosya yazılımlar gibi siber tehditleri de önler, tespit edip ortadan kaldırabilir. Aksi takdirde ilk savunmalarınıza nüfuz eder. Fakat uç nokta güvenliği bundan daha fazlasını yapıyor. Örneğin, korumalı alana sahip BT üyeleri, davranışlarını güvenli bir şekilde gözlemleyebilir ve bilinmeyen programların analizini yapabilir, bunları değerlendirebilir.

            EDR yardımıyla uç nokta güvenlik araçları yerleşmiş olan tehditleri ortaya çıkarır ve güvenlik ekibini uyarır. Yeni nesil güvenlik duvarları, ağınıza giren ve çıkan dijital trafiği ve kötü niyetli veya şüpheli gördüğü trafiği, onların etki alanlarını izler ve engeller.

            Uygulama kontrolü ile de siber güvenliğinizi, cihazlarda bulunan uygulamalar aracılığıyla toplanan ve aktarılan verilere de genişletebilme şansınız vardır.  Bu yüzden, uç nokta güvenliği günümüzde her kuruluş için gerekli olan bir yapı taşı haline gelmiştir.

EPP (Uç Nokta Koruma Platformları) nedir ve neden önemlidir?

            EPP, otuz yıldan fazla bir süredir kuruluşların etrafında olan geleneksel güvenlik çözümleri olarak bilinir. Kötü amaçlı yazılımlardan koruma sağlarlar, içlerinde de makine öğreniminin özelliğini bulundururlar.

            Genel olarak baktığımızda anti virüs programları, düzenleme, yönetim ve uyumluluk denetimleri için tüm seçenekleri kapsarlar fakat kuruluşlara güvenlik açısından sınırlı faydalar sunuyor. Anti virüs çözümleri dünyada bulunan çoğu uç noktaları ve sunucuları korusa da güvenlik ihlalleri endişe verici bir şekilde artmaya devam ediyor.

            Bunun temel nedeni ise, geleneksel anti virüsün bilinen tehditleri tespit etmeye, ağa girdikten sonra da bunlara yanıt vermeye odaklanmış olan imza tabanlı bir güvenlik aracı olmasıdır. Bilgisayar korsanları ve saldırganlar, sayısız, birbirinden farklı ve bilinmeyen saldırı oluşturabilen, ucuz çevrimiçi araçlarla anti virüsün üstesinden gelebilir.

            Bu yüzden de uç nokta güvenlik çözümlerinin, güvenlik ekipleri tarafından kötü amaçlı yazılımların ortama nasıl girdiğinin ve o an nereye gitmiş olabileceğinin detayını ve etkisini belirlemeye yardımcı olmak için bir olayın meydana geldiği öncelikli araç olması gerekir.

            Kısaca özetlemek gerekirse, uç nokta güvenlik araçları, kuruluşları veya ofis ağlarını kötü amaçlı yazılımlardan, tehditlerden, fidye yazılımlardan ve bunun gibi tehlikelerden korur.

            Şimdi okuyacağınız uç nokta güvenlik araçları listesi tamamen derleme olarak hazırlanmıştır. Sizler, ihtiyacınız olanı seçebilir ve araştırabilirsiniz.

İşte 2020’nin en iyi uç nokta güvenlik araçları

  1. ESET Uç Nokta Güvenliği
  2. Trend Micro Apex One
  3. Symantec Uç Nokta Tespiti ve Yanıtı
  4. Comodo Gelişmiş Uç Nokta Koruması
  5. CrowdStrike Falcon Insight
  6. Cybereason Toplam Kurumsal Koruma
  7. Malwarebytes Uç Nokta Koruması
  8. Panda Uç Nokta Koruması
  9. FireEye Uç Nokta Güvenliği
  10. Stormshield Uç Nokta Güvenliği
  1. ESET Uç Nokta Güvenliği

            ESET, hafif çözümler ve dağıtımlarla genellikle mobil ağlar ve iş gücü için oluşturulmuş bir uç nokta güvenlik aracıdır. Özel BT departmanı olmadan iş hızını tehlikeye atmayacak, basitleştirilmiş ve etkili kötü amaçlı yazılımlardan koruma yazılımları istemeyen KOBİ’ler için de faydası olacak bir araçtır. Bu yüzden de Gartner Magic Quadrant araştırmasında isimlendirildiler.

            İş için değerlendirdiğimizde uç nokta güvenlik araçları her türlü çevrimiçi uyarıya karşı proaktif bir koruma sağlıyor ve kötü amaçlı yazılımların da diğer kullanıcılara ulaşmasının önünü kesiyor. Anti virüs ve Antispyware, sürekli ve kesintisiz hizmet ile yüksek kalitede üretim için çeşitli özelliklerdeki çalışma ortamları için oluşturulmuştur.

            Teknolojinin gittikçe gelişmesiyle birlikte artan tehditler yönünden bakıldığında ise bireysel bir koruma katmanı yeterli olmuyor. Bu yüzden de, tüm ESET uç nokta güvenlik ürünleri yürütme sırasında ve sonrasında kötü amaçlı yazılımları yürütmeyi tanımlayabiliyor. ESET, kötü amaçlı yazılımların tüm yaşam döngüsüne odaklanıyor ve mümkün olan en yüksek düzeyde koruma sağlıyor.

ESET Uç Nokta Güvenliğinin temel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Saldırı göstergesi
  •  Davranışsal algılama
  • Ağ saldırısı koruması
  • İki yönlü güvenlik duvarı
  • Ürün İçi korumalı alan
  • Malware koruması
  • SPAM koruması
  •  Web filtreleme
  • Trend Micro Apex One

            Trend Micro, çok katmanlı korumaya, sömürü güvenliğine ve makine öğrenimine odaklanır. Her alıcının taleplerini karşılayabilmesi açısından da eksiksiz EDR ve EPP çözümleri setine izin verir.

Trend Micro Apex OneImage Kredisi: Trend Micro

            Trend Micro uç nokta koruması, veri koruması ve bulut güvenliği hizmeti sunduğu için büyük şirketler ve KOBİ’ler için en iyi seçeneklerden birisidir.  Aynı zamanda mobil koruma ve masaüstü koruması da sağlar, kurumsal güvenliği araştırmaya devam eder.

            Trend Micro’nun en iyi yanı, tüm Trend Micro ekosisteminde uç noktalara geniş bir algılama hızıyla erişimi sağlayabilmesi ve çok ayrıntılı bir algılama bilgi sistemi ile kurmaya yardımcı bir program olmasıdır.

Trend Micro Apex One’ın temel özellikleri şunlardır:

  • Yürütme Öncesi ve çalışma zamanı makine öğrenimi
  • Gelişmiş Kötü Amaçlı Yazılım önleme sistemi
  • Etkili koruma
  • Güvenlik açığını tespit
  • Saldırı göstergesi
  • Uzlaşma göstergesi (IOC’ler)
  • Symantec Uç Nokta Tespiti ve Yanıtı

            Symantec Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR) Bulutu olarak da bilinen bu güvenlik aracı, ihlal savunması, derinlemesine uç nokta netliği, otomatik tehdit avlama sağlar. Symantec EDR bulut tabanlı bir hizmet olmakla birlikte dakikalar içinde kullanılabilir. Siber saldırılara karşı da bir firmanın güvenlik konumunu oluşturmaya yardımcı olabilir.

Symantec Uç Nokta Algılama ve Yanıt Görüntü Kredisi: Symantec

            Kısaca özetlemek gerekirse, Symantec Uç Nokta Algılama ve Yanıtlama (EDR), uç nokta olarak bilinen donanım cihazlarını olası tehditlerden ve saldırılardan korumak için kullanılan bir tür araç ve teknolojidir.

            EDR programları, temelinde sürekli izleme kullanır ve bunun sayesinde olası kötü niyetli uç nokta hareketlerini belirlemeye odaklanan araçlardan yapılır. EDR’ler ideal olarak,  uç nokta cihazlarından veriler toplamalıdır ve bir kuruluşa uç nokta önemi verebilmelidir. Bunun ardından bu verileri de dış tehditleri ve saldırıları algılamak, bunlara tepki vermek için kullanmalıdır. İşleyişi bu şekildedir.

Symantec Uç Nokta Algılama ve Yanıtı’nın temel özellikleri şunlardır:

  • Uç nokta verilerini birleştirir
  • BT ortamı aracılığıyla daha fazla görünürlük sağlar
  • Uç noktaları izleme yeteneğine sahiptir
  • Kötü amaçlı yazılımları tespit etme yeteneğine sahiptir
  • Entegrasyon araçları vardır
  • Kara liste ve beyaz listenin doğru kullanımını sağlar
  • Comodo Gelişmiş Uç Nokta Koruması

            Comodo Gelişmiş Uç Nokta Koruması, dünya çapında yenilikçidir ve siber güvenlik çözümleri geliştiricisidir. Yeni Comodo Gelişmiş Uç Nokta Koruması çözümü bütün gizli dosyalar üzerinde otomatik bir muhafaza içinde çalışır ve bu sayede kuruluşları, bilinen ve bilinmeyen kötü amaçlı tehlikeli yazılımlara karşı koruyabilir.

Comodo Gelişmiş Uç Nokta Koruması Görüntü Kredisi: Comodo

            Comodo Gelişmiş Uç Nokta Koruması yararlı veriler sağlar, bozuk dosyaları önler ve bunların daha da fazlasını yapabilen bir Varsayılan Reddetme Platformu üzerinde oluşturulur.

Comodo Gelişmiş Uç Nokta Güvenliğinin temel özellikleri şunlardır:

  • Entegre cihaz yönetimi
  • Uygulama yönetimi
  • Cihaz güvenliği
  • Hırsızlık önleme özelliği
  • Otomatik konteynerleştirme
  • CrowdStrike Falcon Insight

            CrowdStrike Falcon Insight, kullanıcılarına gerçek zamanlı bir görünürlük sağlar, yazılımınız içindeki saldırıları ve tehditleri tanımlar, bu saldırılara Mac bilgisayarlardaki Windows masaüstü ve sunucuları da dahil bir şekilde açık veya kapalı fark etmeksizin, EDR ve kötü amaçlı yazılımdan koruma özelliğini tek bir aracıya bağlar. Bu yüzden de her işletme tarafından ideal ve çekici bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

CrowdStrike Falcon Insight Görüntü Kredisi: Crowdstrike

            Bütün bu özelliklerine ek olarak CrowdStrike, güvenlik seçeneklerinde yüksek derecede özelleştirme olan ve devam eden sorunlarla ilgilenen, BT kaynaklarını başka bir yöne çeviremeyen kullanıcılar için yönetilen bir tehdit avlama hizmeti sunuyor.  Bu da işletmelerin ve kullanıcıların dikkatini çekiyor.

CrowdStrike Falcon Insight’ın temel özellikleri şunlardır:

  • Uzaktan görünürlük
  • Saldırı göstergesi
  • Gerçek zamanlı görünürlük
  • Beş saniyelik arama
  • Davranışsal koruma
  • İç görü ve zeka
  • Anında yanıt
  • Uç noktada sıfır etki
  • Cybereason Toplam Kurumsal Koruma

            Cybereason, kötü amaçlı eylemlerin otomatik olarak tespitini yapar, sezgisel olarak da gerçekleştirir. Cybereason kullanan birçok kuruluş, saldırıları 24 ile 48 saat içinde tanımlamaya başlar. Cybereason’ın sağladığı hizmetler, müşterilerine korumayı tamamlama, güvenlik olaylarını tanımlama, bunlara yanıt verme konusunda oldukça yardımcıdır.

Cybereason Toplam Kurumsal Koruma Görüntü Kredisi: Cybereason

            Cybereason ile küresel ekip kapsamını artırabilir ve bu sayede süreçleri, yetenekleri geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda 7/24 izleme, özel destek, tehdit avı ve olaylara uzaktan ve yerinde hızlı yanıt sistemiyle şirketin koruma algısını, duruşunu iyileştirebilir.

            Cybereason EDR, eksiksiz uç nokta güvenliği sağlar. Gelişmiş uyarıları tanımlamak, onları araştırmak ve düzeltmek için oluşturulmuş tam özellikli bir EDR çözümüdür. Cybereason’ın bellek içi grafiği, olay verilerinin tamamını saklar, sayısız olay üzerinden saniyeler içinde kendisine sorulan soruları yanıtlar. Bu da sistemi oldukça avantajlı bir konuma getirir.

Cybereason Toplam Kurumsal Korumanın temel özellikleri ise şunlardır:

  • Eyleme dönüştürülebilir tehdit algılama
  • Özel algılama kuralı
  • Düzeltme seçeneği
  • Aktif avlanma
  • Aktif izleme
  • Aktif yanıt
  • Olay yanıtı
  • Aktif yardım
  • Malwarebytes Uç Nokta Koruması

            Malwarebytes Uç Nokta Koruması, çoklu maruz kalma teknikleriyle katmanlı bir yol kullanan uç noktalar için tercih edilebilecek en iyi tehdit önleme çözümüdür. Bu koruma, kuruluşlara bilinen ve bilinmeyen bütün kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlara, tehditlere karşı tam saldırı zinciri güvenliği sağlar.

Malwarebytes Uç Nokta Koruması Görüntü Kredisi: Malwarebytes

            Malwarebytes Uç Nokta Koruması, uç nokta güvenliği ve iyileştirme teknolojilerini tek bir siber güvenlik çözümüne dönüştürmeyi başaran uç nokta güvenlik araçlarından birisidir. Kullandığı çok katmanlı koruma modeli kötü amaçlı yazılım algılama ve düzeltmeyi, kötü amaçlı web siteleri engellemeyi, güvenlikten yararlanabilmeyi tek bir çözümde birleştirmiştir ve bu sayede saldırı zincirini ortaya çıkarmıştır.

Malwarebytes Uç Nokta Korumasının temel özellikleri şunlardır:

  • Çoklu vektör koruması
  • Entegre iyileştirme yetenekleri
  • Azaltmayı kötüye kullanma
  • Web koruma
  • Yük analizi
  • Fidye yazılımı azaltma
  • Uygulama davranışı
  • Malwarebytes yönetim konsolu
  • Panda Uç Nokta Koruması

            Panda uç nokta koruması, uç nokta tabanlı faaliyetlerin sürekli izlenmesini, engellenmesini sağlar ve tek bir teklif olarak geleneksel EPP ve EDR açıklamalarını içerir.  Bu yüzden Panda, EPP, web geçitleri ve bilgisayar yönetimi hizmetlerini sunar. Bunların tümü de bulut tabanlı bir yönetim konsolunda ele alınır.

Panda Uç Nokta Koruması Görüntü Kredisi: Panda

            Kolay bir yönetime sahiptir. Bulut tabanlı çözümleri araştıran KOBİ’ler, Panda’yı yerleşik coğrafyalarda yer edinmiş bir liste olarak değerlendirmelidir. Bu koruma aynı zamanda Gartner Magic Quadrant’ı da kazanmıştır.

            Panda’yı genel olarak incelediğimiz zaman şunu söyleyebiliriz: İlk sanallaştırma sistemleri, Android cihazlar, bilgisayarlar, Windows, Mac, Linux gibi iş istasyonlarınız için merkezi ve oldukça iyi bir koruma sağlar.

Panda Uç Nokta Korumasının temel özellikleri şunlardır:

  • Düzeltici eylem
  • İzleme ve raporlar
  • Profil tabanlı koruma
  • Cihaz kontrol
  • Uyarı izleme
  • Yazılım dağıtımı
  • FireEye Uç Nokta Güvenliği

            FireEye, IPS, anti virüs, ağ geçitleri ve imza tabanlı keşif yöntemlerini de geliştirmenin bir yolu olarak görünen güvenlik duvarlarını içerir. FireEye, siber saldırıları gerçek zamanlı olarak tespit edebilmek ve bunları önleyebilmek için tehdit istihbaratına sahip bir sanal yürütme motoru kullanır.

FireEye Uç Nokta Güvenliği Görüntü Kredisi: FireEye

            FireEye siber güvenlik çözümü, aslında güvenlik ekiplerinin günümüz kuruluşlarını hedefleyen uyarıları tanıyabilmesine, onları analiz edebilmesine, onlara karşı da savunabilmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bunları yapabilmesi için de birçok beceri kazandırılmıştır. Çözümleri ise küçük ve orta ölçekli işletmeler için basittir ve her ölçekteki işletmeler için mevcuttur.

FireEye Uç Nokta Güvenliğinin temel özellikleri şunlardır:

  • Uçtan uca görünürlük
  • İstihbarat odaklı uç nokta güvenliği
  • Algılama ve yanıt yetenekleri
  • Geniş ölçekte yanıt verme
  • Hafif çok motorlu alet
  • Kurumsal güvenlik araması
  1. Stormshield Uç Nokta Güvenliği

            Baktığımız zaman bir güvenlik durumu, kullanıcıların algısına, anti virüs gibi imza tabanlı araçların da yanıt verme hızına bağlıdır.  Bu yüzden de şirketler, geleneksel güvenlik çözümlerine yatırım yaptıkları zaman bile savunmasız kalabiliyorlar.

Stormshield Uç Nokta Güvenliği Görüntü Kredisi: Stromshield

            Stormshield Uç Nokta Güvenliği bir güvenlik katmanı sunar. Bu güvenlik katmanı, yönetici tarafından uygulanan ince yapılı koruma sistemlerine göre sunucularda, iş istasyonlarında, terminal cihazlarında davranışlar üzerinde devamlı bir güç sağlayarak var olan zayıflıkları telafi etmekle görevlidir.

            Stormshield Uç Nokta Güvenliği, bunun dışında, teknolojileri veya satış noktası cihazları gibi değişmesi zor sınırlamalara maruz kalmış ortamlar için optimum güvenlik ihtiyaçlarını da kontrol eder. Bu durum otonomdur, gerçek zamanlıdır ve iş istasyonlarını etkilemez veya başka sisteme bağlantıyı da gerektirmez.

Stormshield Uç Nokta Güvenliğinin temel özellikleri şunlardır:

  • Global istasyonu korur
  • İyileştirme alanı sağlar
  • Müşteri hizmetleri ve teknik rapor sunar
  • Sömürü önleme teknolojisine sahiptir
  • Uç nokta tespiti ve yanıtı sağlar
  • Merkezi yönetim sunar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu