Interop 2012’den CIO’lar için 5 önemli servis

Eğer IT operasyon ekipleri eski Uygulama Performansı Görüntüleme (APM) araçlarına bel bağlamaya zorlanıyorsa, onlar tam anlamıyla kör uçuş yapıyorlar.

Ağ görülebilirliği fuarda hakkında çok fazla konuşulan bir şeydi ve ExtraHop Networks gibi firmalar (bulut görülebilirliği sunan) yoğun katılımcı alıyordu. “Eski modeller vekillere dayanıyor,” diyor ExtraHop’un CEO’su Jesse Rothstein. “Bu bir geliştirme ortamı için iyidir ama üretim ortamları için, bilhassa bulut altyapısı üzerine inşa edilmiş olanlar daha farklı bir yaklaşım gerektiriyor.”

Dinamik, sürekli değişen sanallaşmış altyapılara ayak uydurmak için ExtraHop gerçek zamanlı görülebilirliği sağlayabilen tek yaklaşımın, network’ün kendisinden toplanan bilgiye dayanan olduğunu iddia ediyor. ExtraHop’un sistemi performans ve sağlık ölçümlerini ortaya çıkartmak için tam akış birleştirmesi (full stream reassembly) ve tam içerik analizi gerçekleştiriyor.

İlgili Makaleler

Bu Interop’da gördüğümüz tek APM yaklaşımı değil ama katılımcıların en çok dikkatini çekeniydi.



5. DNS zafiyetleri göz ardı etmek için çok riskli hale geliyor

Tüm endüstrilerdeki organizasyonlar ticaret, günlük iş süreçleri ve işlemler için web varlığına bağımlı ve bu günümüzde kolaylıkla ortaya çıkabilen karmaşık siber saldırılarla bir araya geldiğinde dağıtık servis dışı bırakma (DDoS) saldırıları gibi eski saldırılar üzerine yenilenmiş bir odağı getiriyor.

Fakat sizi alaşağı edebilecek ya da siteleri yavaşlatabilecek olan sadece saldırılar değil. Organizasyonlar geleneksel altyapılardan uzaklaşarak web servislerine yönelmeyi sürdürdükçe, onlar eski DNS yönetiminin kısıtlamalarını arttırıyor.

“Eğer DNS performansı optimize edilmezse veya daha daha da kötüsü bir DNS hatası servisi, kritik süreçleri engellerse, ulaşılamayan servisler gelir ve itibar kayıplarına neden olabilir,” şeklinde konuşuyor Verisign’ın Ağ Zekâsı ve Ulaşılabilirliği grup kıdemli başkan yardımcısı Ben Petro.

Petro, bulut tabanlı güvenlik sağlayıcılarının hem siber güvenlik hem de DNS yönetimiyle baş etmek üzere pozisyon alanların en iyileri olduğunu iddia ediyor. Saldırıların dinamik yapısına ayak uydurmalarında ve aynı zamanda web tabanlı operasyonların her zaman güvenli ve ulaşılabilir olmasını temin etmek üzere firmalara yardım ettiklerini belirtiyor.

“Geçmişte güvenlik profesyonelleri saldırıları engellemek için bantgenişliği ile firewall’larına bel bağlıyordu, ancak bu metotlar maliyetli ve verimsiz olduğunu kanıtladı,” diyor Paid. “İşte bu yüzden bulut en verimli çözüm olarak karşımızda duruyor. Bulut tabanlı güvenlik saldırıların ağa erişebilmesinden önce onların hızlıca tespit edilerek önlenmesine imkan tanıyor. Böylelikle firmaların ekipman, altyapı ve uzmanlı anlamında önemli yatırımlar yapması gereksinimini ortadan kaldırarak online kalmalarına imkan sağlıyor.”

DNS yönetimini ağ güvenliğine bağlayarak ve her ikisini de buluta aktararak organizasyonlar operasyonel verimlilik, destek maliyetleri ve ölçek ekonomisi üzerinden zaman ve para tasarrufu sağlayabiliyor.

Hepsini bağlayalım

Buradaki beş başlığı toplayan tek bir başlık varsa o da şu: Organizasyonlar artık bulutu göz ardı edemez. Çok fazla tedarikçi uygulamadan, güvenliğe ve görüntülemeye her şeyi buluta taşıyor. O kaotik ve yönetilmesi güç ama araçlar orada. Geçmişte yaptığınız gibi tek bir sağlayıcıya (Cisco gibi) yönelemezsiniz. Interop köklerine geri dönüyor çünkü birlikte işlerlik yeniden ilerlemenin önüne çıkan önemli bir engel.

Önceki sayfa 1 2 3 4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu