Her bilgisayarda olması gereken 10 önemli iş programı

Yazı: Berk İybar

1. Microsoft 365

Piyasada çok sayıda ofis programı bulunmasına rağmen Microsoft 365 özellikle bulut desteği ile rakiplerinden sıyrılıyor. Bu sayede ofis paketini mobil platformlarda da kullanabiliyorsunuz. Cihazlar arası geçiş yapmak da oldukça pratik. Hesap, tablo gibi formüllerin işin içine girdiği durumlarda yani daha karmaşık dosyalarda Microsoft 365 ile daha yüksek uyumluluk yakalıyorsunuz. Görece yüksek bir fiyatlandırmaya giden Microsoft 365 için bir de Home adı altında altı lisanslık ve daha uygun fiyatlı bir sürüm bulunuyor.

2. OneNote

Not alma programları gerçekten bazen elimiz ayağımız oluyor. Windows 10 işletim sistemiyle genellikle yüklü olarak gelen OneNote, Microsoft hesabınızla senkron bir şekilde çalışıyor. Dolayısıyla mobil cihazlar veya masaüstü bilgisayarlar arası geçiş yaptığınızda notlarınız karşınıza çıkıyor. OneNote’ın önemli bir artısı ise gelişmiş kalem desteği. Gerek algılama, gerekse formül dahil birçok ekstra karakteri tanıyıp yazıya çevirebilen bu özellik iş insanları kadar öğrencilerin de hayatını kolaylaştırıyor. Güvenlik ayarları sayesinde de dosyalara kimin erişebileceğini belirleyebiliyorsunuz.

3. Slack

Çalışanların sayısı arttıkça iletişim kurmak da güçleşebiliyor. Bunun için e-posta ya da WhatsApp grupları çoğu zaman hantal kalabiliyor. Slack iletişimi çok daha profesyonel ve hızlı şekilde sunan bir platform olarak gelişmiş sohbet özellikleriyle bu açığı kapatıyor. Buna ek olarak dosyaları paylaşıp düzenlemeye açmak da mümkün. Dropbox, Google Drive gibi uygulamalarla entegre çalışan Slack, uzaktan çalışma döneminde iyice önem kazanıyor.

4. Invoice 360

Fatura yaratmayı zahmetsiz bir sürece dönüştüren Invoice 360, mevcut şablonların kolaylıkla müşteri bilgilerine göre düzenlemesini sağlıyor. Envanter yönetimini de kolay hale getiren Invoice 360’da ekleme çıkarma yapmak çok kolay hale geliyor. Elbette fatura nihai haline geldiğinde PDF gibi formatlara dönüştürülebiliyor.

5. Zoho CRM

Müşteri deneyimi son dönemde rekabette önemli fark yaratıyor. Müşteri ilişkileri yönetimi olarak tanımlanan CRM araçlarından Zoho, ücretsiz ve kolay kullanıma sahip bir yazılım. 10 kullanıcıya kadar ücretsiz kullanılabilen Zoho CRM ile ekibinizi yönetebilir, müşterileri eylemlerini takip edebilirsiniz. Zoho CRM aynı zamanda e-posta bazlı pazarlama amaçlı da kullanılabilir.

6. Nebim V3

Muhasebe konusu bir şirketin can damarıdır. Yerel bir muhasebe programı geliştiricisi olan Nebim ile perakende, toptan satış ve üretim sektörlerinin ihtiyaçlarına çözüm bulabilirsiniz. Modüler yapısı sayesinde kolaylıkla geliştirilip güncellenebilen Nebim V3, mevcut platformunuza entegre şekilde çalışabiliyor. En önemlisi de müşteri desteği konusunda oldukça başarılı.

7. Asana

Eğer bir ekibe ve birçok projeye sahipseniz size çok başarılı bir proje yönetim yazılımı olan Asana’yı tavsiye ediyoruz. İş teslim tarihlerinden, görev dağılımına birçok detayı yönetebileceğiniz Asana, kullanıcı dostu arabirimiyle öne çıkıyor. Bu arada Asana’yı Dropbox, Slack gibi sisteminizde bulunması gereken diğer yazılımlarla uyumlu şekilde kullanabilirsiniz.

8. Dropbox

Dosya yedekleme ve paylaşma konusunda bulut çözümü sunan Dropbox rakiplerine rağmen büyümeye devam ediyor. Bir dosyanın eski sürümlerine de ulaşabileceğiniz Dropbox, özellikle yazılım ve proje geliştirenler için önemli avantajlar sağlıyor. Windows üzerindeki yazılım hem kullanımı kolay hem de çözüm odaklı bir deneyim sunuyor. Özellikle dosya sayınız ve boyutunuz büyüyorsa ve bulut odaklı bir çözüm düşünüyorsanız farklı hizmet seçenekleri bulunan Dropbox’ı mutlaka değerlendirin.

9. Avast Business Antivirus

Gerek uzaktan gerekse fiziksel olarak bir ofiste bulunarak aslında çok kritik veri üzerinde çalışıyorsunuz. Dolayısıyla bu verinin güvenliğini sağlamak önceliğiniz. İstatistiklere göre Avast’ın bu paketi tehditlerin %99.7’sini engelliyor. Avast’ın bu kapsamlı paketinde güvenlik duvarı, anti-spam yazılımı ve e-posta koruma gibi farklı araçlar bulunuyor. Ayrıca sunucular arasında bulunan dosya paylaşımı için de artırılmış güvenlik önlemleri, çalışma ortamınızı rahatlatıyor. 

10. HootSuite

İşiniz ne ile ilgili olursa olsun mutlaka sosyal medya tarafında hesabınız vardır. HootSuite, Facebook, Twitter, LinkedIn gibi birçok platformu takip edip yönetmenize yarayan çok başarılı bir platform. HootSuite kullanarak ileri zamanlı gönderilerinizi ayarlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak birçok hizmet sunan HootSuite’in ücretli sürümünde daha fazla profil yönetimi ve analitik araçlarına sahip olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu