Yerli üretim yapay zekâ teknolojilerine kitlesel fonlama desteği geliyor!

Yerli üretim işitme testlerini otonom yapıp otonom yorumlayabilen TÜBİTAK destekli proje için fonbulucu’da paya dayalı kitle fonlaması kampanyası başlatıldı.

İşitme testlerini otonom yapıp otonom yorumlayabilen yerli odyometre projesi ile dünyaya teknoloji ihraç etmeyi hedefleyen AIHear Teknoloji, Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu güvencesiyle kitle fonlaması turuna çıktı. İTÜ Çekirdek, T3 Vakfı, Acıbadem Teknokent gibi çeşitli ön kuluçka programlarına kabul edildikten sonra binlerce adayı geride bırakarak TÜBİTAK BİGG desteği almaya hak kazanan yapay zekâ destekli tıbbi işitme cihazı ‘Otonom Odyometre’ için 828 bin TL fona ulaşmayı hedefleyen şirket, 15 Ekim 2021 tarihine kadar fonbulucu Invest platformunda yatırım turunda kalacak. Talep edilen fonun daha erken toplanması durumunda kampanya daha erken sonlandırılacak.  

Halen AR-GE çalışmaları devam eden Otonom Odyometre cihazının hedeflenen fona erişmesinin ardından Mayıs 2022’de hem Türkiye hem de global pazarda satışa sunulması planlanıyor. Girişim şirketi, geleceğin endüstrisini yönetecek olan yapay zekâ teknolojilerinin ülkemizdeki gelişimi için bireysel ve kurumsal yatırımcıları yatırım turuna davet ediyor.  

Otonom Odyometre ile zaman tasarrufu ve sıfır hata hedef

Odyometreler, 4 yaş ve üzeri bireylerinin işitmesinin değerlendirildiği en temel ve en önemli cihazlar olarak kabul ediliyor. Bu cihazla sağlık personeli aktif bir şekilde hastanın işitmesini değerlendiren ve 60 dakikaya kadar sürebilen bazı testler uyguluyor. Uygulamanın ardından da çıkan sonuçların yine personel tarafından yorumlanması gerekiyor. Manuel kullanımda zaman ve maliyet yükü yaratan cihazlar, personelden kaynaklı dikkatsizlik veya tecrübe eksikliği sonucu yanlış değerlendirmelere de neden olabiliyor. Otonom Odyometre, söz konusu problemleri bilgisayar ve yapay zekâ desteğiyle çözerek işitme testlerindeki performansı artırıyor. 

Cihaz bilgisayar tabanlı olmakla beraber bünyesinde TDH-39 kulaklık, kemik vibratör, ER-3A insert kulaklık, hasta cevap butonu, kontrol paneli, ses kartı ve bir adet dizüstü bilgisayar bulunduruyor. Cihazın otonom özellikte olması, testlerin yanlış yapılmasına imkân vermemesi, zaman tasarrufu ve kullanım kolaylığı sağlaması açısından piyasadaki örneklerine göre avantajlı konumda yer alıyor. Otonom Odyometre, otonom özelliğinin yanında manuel olarak da kullanılabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu