Facebook kayıp ve kaçırılan çocukları bulacak

Popüler sosyal medya sitesi Facebook, kaybolan ve kaçırılan çocukları bulmak için “Amber Alerts” isimli sisteme platformunda yer verme kararı aldı.
1.35 milyar aktif kullancısı bulunan Facebook bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Sosyal medya sitesi, ABD’de kaybolan veya kaçırılan çocuklar için site üzerinden bilgi yayarak arama faaliyetlerine katkı sağlayacak.
National Center for Missing and Exploited Children (Kayıp ve İstismara uğrayan Çocuklar Ulusal Merkezi) ile birlikte hareket etme kararı alan Facebook, “Amber Alert” olarak bilinen sisteme platformunda yer verecek.

Facebook blog sayfasından açıklama geldi

Facebook’un blog sayfasında konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, kaybolan veya kaçırılan çocukların bilgileri olayın gerçekleştiği bölgedeki kullanıcılarla paylaşılacak ve bu sayede olası bilgi akışı sağlanacak.

Facebook tehlikelerle dolu olabilir

Öte yandan, kısa bir süre önce çıkan haberde, Facebook gibi güvenilir olduğunu düşündüğümüz sitelerin bile her gün sayısız hacker saldırılarına sahne olduğu iddia edilmişti.
Bitdefender’ın yeni bir araştırması, dolandırıcılıklara teslim olan çok kişinin olduğunu, bu kullanıcıları herhangi bir sınıfa sokmanın ise mümkün olmadığını söylüyor. Eğilimlerimize göre zekice hazırlanmış dolandırıcılıklar, tahmin etmediğimiz bir anda bizi de kandırmayı başarbilir. Peki Facebook’taki sahtekarlıkları nasıl ayırt etmeliyiz? İşte en sık rastlanan dolandırıcılık türleri ve onları fark etmenize yardımcı olacak bilgiler.

Facebook profilinize kim bakmış?

Bu tür sahtekarlıklar, Facebook profilinize kimlerin baktığını size göstermeyi vadeder. Genellikle bu verilere ulaşmak için, sizden bir uygulama yüklemeniz istenir. Uygulamayı yükledikten sonra ise kişisel verileriniz toplanmaya başlanır. Bir süredir etrafta dolanan bu sahtekarlık, hala popülerliğini yitirmiş değil.

Facebook için yeni özellikler ekleyin

Bu sahtekarlık, az önce bahsettiğimiz “profilinize kim baktı” sahtekarlığının bir uzantısı. Özetlemek gerekirse bu tür sahtekarlıklar, belirli bir uygulamayı yüklediğinizde Facebook’a ek özellikler geleceğini söyler. Bu özellikler, “beğenmeme” düğmesi ve profilinizin görünümüne yönelik kişiselleştirmeler olabilir. Burada dolandırıcılar, profilimizi kişiselleştirerek arkadaşlarımızın arasından sıyrılma isteğimizden faydalanmaya çalışmaktadır. Haberin devamı için tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu