Google ve Apple’dan Türkiye’de vergi hamlesi

Türkiye’de Mart ayında yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisi ile ilgili ilk adımlar Google ve Apple’dan geldi. İki teknoloji devi Türkiye’de sundukları dijital hizmetlere farklı oranlarda vergi masrafı ekleyeceklerini açıkladı.

Dün akşam saatlerinde Google, iş ortaklarına yazılı bir açıklama göndermiş ve Türkiye’de sunduğu hizmetlerden yüzde 5 oranında ek hizmet bedeli alacağını duyurmuştu. Şirket bu düzenleme ile ilgili olarak yen yürürlüğe giren vergileri göstermişti. Benzer bir adım Apple’dan da geldi.

Yazılı bir açıklama yapan şirket şu ifadelere yer verdi:

“Vergiler veya döviz kurları değiştiğinde, bazen App Store‘da fiyatları güncellememiz gerekiyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde, Şili, Meksika, Suudi Arabistan ve Türkiye’deki vergi değişikliklerine yanıt olarak App Store’daki uygulamaların ve uygulama içi satın alımların fiyatları (otomatik yenilenebilir abonelikler hariç) artacak.”

Yeni vergi düzenlemesinin ne zaman yürürlüğe gireceği şimdilik bilinmiyor. Ancak önümüzdeki günlerde App Store’daki dijital ürünlerde fiyat artışlarını görmeye başlayacağımızı söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu