2021’de siber güvenlik yatırımlarında zirve yaşanacak

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, Covid-19’un açtığı güvensiz sanal ortama karşı birçok kurum ve kuruluş 2021 yılında yatırımlarını artıracak. Dünya çapında 3 bin 249 teknoloji ağırlıklı şirket yöneticisinin katılımı ile gerçekleşen araştırma, katılımcı kurumların üçte birinin önümüzdeki aylarda çok ciddi bir saldırı beklediğini gösterdi. Katılımcıların yüzde 24’ü ise özellikle bulut hizmeti sağlayanların bu saldırılardan yara alabileceği görüşünde hemfikir olduklarını ortaya koydu.

İngiltere’de siber sıkıntılar

Ancak İngiltere’de mutasyona uğrayan virüs nedeniyle yaşanan belirsizliklerin üst seviyede olması nedeniyle araştırmaya katılan şirketlerin beşte biri siber güvenlik ekiplerinde personel sayısı azaltmak zorunda kaldığı için gelecek yıldan endişeli. Uzaktan çalışma modeliyle aslında daha fazla siber güvenlik personeline ihtiyaç duyulmasına karşın bu tarz zorunlu işten çıkarmalar Avrupa’da iş yapış tarzını kötü etkileyebilir. Ayrıca son aylarda İngiltere’de büyük çaplı operasyon yürüten firmaların yüzde 65’inin siber saldırıya uğraması ülkeye olan güven oyunu düşürebilir. Kaldı ki saldırıya uğrayan firmaların yüzde 42’sinin çok hazırlıklı olduklarını söylemesine rağmen böyle yüksek bir oran yaşanıyorsa, 2021 hiç de iyi sinyaller barındırmıyor.

Elinde olmayan nedenlerle yatırım yapamayacak şirketlerin ise güvenlik konusunda çalışanlarını bireysel olarak sorumlu tutmaya başladıkları da araştırmada ortaya çıkan bir başka çarpıcı sonuç. Yani şirket verileri, çalışanın kişisel cihazı ya da ortamından kaynaklanan bir saldırıya maruz kalırsa şirket ne yazık ki çalışanı sorumlu tutabilir. Bu bilgiler ışığında İngiltere başta olmak üzere küresel anlamda siber güvenlik konusunda sıkıntılı bir yıl yaşayacağımızı söylemek mümkün.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu