Avustralya hükumetinden Siber Savunma Bakanlığı hamlesi

Avustralya’da çoğunlukla enerji üreten özel şirketler saldırıya maruz kalıyor.

Avustralya’nın başbakanı Scott Morrison kabinede bir değişime giderek yeni bir bakanlığın hükumete dahil olacağını açıkladı. Morrison’a göre pandemi nedeniyle artan güvenlik açıklarını ve siber tehditleri kontrol etmesi amacıyla Siber Savunma Bakanlığı görev yapacak. İçişleri Bakanlığına bağlı olacak çalışacak bu yeni bakanlık aynı zamanda ülkenin siber savunma stratejisini de belirleyecek. İsimlerden bağımsız olarak gelişecek bu strateji devamlılık arz ederek uygulanacak.

Enerji alanında özel ve acil önlemler

Söylentilere göre stratejinin ilk kısmı kurum ve kuruluşları siber güvenlik konusunda belli bir standarda oturtmaktan oluşacak. Avustralya siber tehditler konusunda diğer ülkelerden farklı olarak enerji alanında büyük sıkıntı çekiyor. Diğer ülkelerde finans ve sağlık sektörlerinde siber tehditler yaygınken Avustralya’da çoğunlukla enerji üreten özel şirketler saldırıya maruz kalıyor. Doğal olarak yeni bakanlığın enerji alanında özel savunma hamleleri gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kamuoyunun talebi

Siber Savunma Bakanlığından önce Avustralya’da siber bir yasanın geçmesi bekleniyor. Bu yasaya göre devlete bağlı güvenlik uzmanları gerekli gördükleri takdirde banka, okul, komünikasyon şirketleri gibi alanlara müdahale edebilecek. Geçtiğimiz yıllarda bu müdahaleye sıcak bakmayan kamuoyu son yıllarda artan olaylardan sonra devlet müdahalesini kabullenmeye başladı.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu