Apple, çift katmanlı OLED ekranlara ve M4 yonga setlerine sahip 2024 iPad Pro’yu piyasaya sürüyor!

Bu ürünler Apple’a göre, şimdiye kadar üretilmiş en ince Apple ürünleri.

Apple, 2024 iPad Pro serisini Apple M4 yongası ve OLED ekran ile güncelledi. Bu yeni tabletler, 11 inç ve 13 inç versiyonlarıyla sunuluyor ve Apple’a göre “şimdiye kadar üretilmiş en ince Apple ürünleri.” iPad Pro 2024’ün öne çıkan özelliklerini sizler için sıraladık.

Yeni Apple M4 yonga setiyle tanışın
Yeni Apple M4 yonga setiyle tanışın

1. Apple M4 yongası

Apple M4, dördüncü nesil bir yonga olup MacBook’larla değil, ilk kez bir iPad ile tanıtıldı. İkinci nesil 3nm düğümü üzerine inşa edilen bu yonga, M2’ye göre %50 daha hızlı CPU performansı sunuyor. Aynı zamanda grafik görevlerinde de 4 kat daha fazla performans sağlayabiliyor. M4, Final Cut Pro gibi profesyonel uygulamalarda da etkileyici sonuçlar veriyor ve güç tüketimini yarı yarıya azaltarak pil ömrünü artırıyor.

Yeni iPad Profesyonelleri çift katmanlı OLED ekranlara sahip
Yeni iPad Profesyonelleri çift katmanlı OLED ekranlara sahip

2. Tandem OLED ekranlar

Yeni iPad Pro, tandem OLED ekranlar ile geliyor. Bu tasarım, iki OLED panelin üst üste yerleştirilmesiyle parlaklığı artırıyor. SDR içerik için 1.000 nit ve HDR için 1.600 nit tam ekran parlaklığı vaat ediyor. Ayrıca, ProMotion ekranlar 10Hz ile 120Hz arasında kare hızını ayarlayabiliyor ve her iki boyutta da 264ppi piksel yoğunluğuna sahip. İsteğe bağlı olarak, koruyucu cam nano-doku ile işlenerek yansımayı azaltabilir ve daha az ambiyans ışığı saçabilir. Bu özellik sadece 1TB ve 2TB modellerde mevcut ve ekstra 100 dolar maliyeti bulunuyor.

Apple Pencil Pro, Bul ağımın bir parçasıdır
Apple Pencil Pro, Bul ağımın bir parçasıdır

3. Apple Pencil Pro ve Magic Keyboard

Apple, Apple Pencil’in Pro versiyonunu tanıttı. Yeni sensörü sayesinde sıkıştırma hareketini algılayarak hızlı araç değişiklikleri yapmanızı sağlıyor. Ayrıca, Find My ağına bağlanarak kaybolursa izlenebilir. Ayrıca, yeni Magic Keyboard daha ince ve hafif tasarımıyla yeni Pro tabletlerle uyumlu hale getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu