Togg T10X, Sarıyer’de şarj sırasında alev aldı

Bir hastane otoparkındaki Trugo DC hızlı şarj ünitesine bağlı Togg T10X’te çıkan yangın, itfaiyenin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Sarıyer’de Trugo’ya ait DC hızlı şarj istasyonunda şarj olan bir Togg T10X’te gün içinde yangın çıktı. Olayın Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açık otoparkında yaşanması nedeniyle bölgede kısa süreli panik ve yoğunluk oluştu. Dumanı fark eden görevliler durumu ekiplere bildirdi. İtfaiye olay yerine hızla ulaşarak yangını büyümeden kontrol altına aldı. Araçta hasar meydana geldi, can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Yangının çıkış nedeni için teknik inceleme sürüyor.

Yangın hastane otoparkındaki şarj noktasında başladı

Yangının, hastanenin açık otoparkında Trugo’nun DC hızlı şarj cihazına bağlı olan Togg T10X’in alt bölümünden duman yükselmesiyle başladığı belirtildi. Otopark görevlileri alanı boşaltarak müdahale için güvenli bir ortam oluşturdu.

İtfaiye özel soğutma prosedürü uyguladı

İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti ve elektrikli araçlarda kullanılan özel soğutma yöntemleriyle alevleri bastırdı. Olay yerinde bir süre kontrol sağlandı. Yangının ardından araç çekiciyle otoparktan çıkarıldı.

Şarj ekipmanı ihtimali değerlendiriliyor

Paylaşılan ilk görüntülerde batarya bölümünün doğrudan etkilenmediği izlenimi öne çıkarken, yangının şarj cihazı, kablo hattı veya yüksek voltaj bağlantılarıyla ilgili bir arızadan kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor. Kesin nedenin, hazırlanacak teknik raporla netleşmesi ve yetkililerin bu rapor sonrasında kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu