Haritalar’a vakaları izlemek için COVID-19 katmanı!

Google Haritalar, aktif vakaları izlemek için COVID-19 katmanı ekledi.

Google Haritalar’daki COVID-19 katmanı bu hafta bir güncelleme ile kullanıcılara sunuldu.

Google, Haritalar uygulamasına, verilerin mevcut olduğu her ülkede COVID-19 salgını hakkında bilgi görüntüleyen yeni bir katman eklediğini açıkladı. Arama devi, bilgilerini Dünya Sağlık Örgütü ve hükümet sağlık bakanlıklarının yanı sıra, yerel sağlık kurumları ve hastaneler tarafından sağlanan verileri kullanan Johns Hopkins Üniversitesi, The New York Times ve Wikipedia da dahil olmak üzere “çok sayıda yetkili kaynaktan” alacağını söyledi. Google, arama sonuçlarında da COVID-19 verilerini sunmak için aynı kaynakları kullanıyor.

Google Haritalar ürün yöneticisi Sujoy Banerjee COVID-19 katmanının, uygulamanın desteklediği 220 ülke ve bölgenin tümü için salgın hakkında bilgi göstereceğini açıkladı. Kullanıcılar, veriler mevcut olduğu sürece bir eyalet veya il, ilçe ve şehir düzeyinde kaç tane COVID-19 vakası olduğunu görebilecek.

Banerjee, eklenen yeni katmanın herhangi bir bölgede 100 bin kişi başına yedi günlük ortalama yeni COVID-19 vakası gösterdiğini söyledi. Ayrıca, kullanıcıların bir alandaki yeni vakaların yoğunluğunu hızlı bir şekilde görebilmeleri için renk kodlaması kullanılıyor ve vakaların şu anda yukarı/aşağı trend olup olmadığını gösteren etiketler yer alıyor.

Google, salgın başladığından beri arama sonuçları yoluyla ayrıntılı bilgiler sağlayarak COVID-19 vakalarını takip etmekte aktif olmuştu. Şirket ayrıca, bir Karşılaşma Bildirim Sistemi ve uygulama programlama arayüzü oluşturmak için Apple ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık ile devletlerin ve diğer kurumların temas izleme uygulamalarını hızlı bir şekilde geliştirmesine yardımcı olunması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu