IBM, Watson Sağlık Birimi’ni gözden çıkardı

Küçülerek büyümeyi hedefleyen IBM, farklı alanlar dağılmak yerine bulut çözümlerinde rakipsiz olmanın yollarını arıyor.

IBM’in CEO’su Arvind Krishna, şirketi yeniden konumlandırmak için var gücüyle çalışıyor. Şirketi eski görkemli günlerine döndürmek için farklı alanlarda yapılan yatırımları kısıtlı hale getirmek ve bu sayede aslında küçülerek büyümek IBM’in öne çıkan stratejisi. Bu doğrultuda sağlık alanında yapay zeka çalışmaları yapan Watson Health için potansiyel alıcıların kapıları çalınmaya başlandı. Bu alana yaklaşık 4 milyar dolar harcayan IBM’in Watson Health için biçtiği fiyat ise 1 milyar dolar.

Odak noktası

10 yıllık mazisi bulunan Watson Health, sağlık alanında IBM’in bir türlü istediğini elde edemediği bir dizi hamlesinin başlangıcıydı. Şirket daha sonra 2016 yılında Truven Health Analytics isimli şirkete 2.6, Merge Sağlık Kurumu’na da 1 milyar dolar ödemişti.

Krishna, sağlık yatırımlarının aslında verimli olduğunu düşünüyor: “Yatırımlarımızın boşuna olduğunu asla düşünmüyorum. Ancak gerçek sonuçlar için yaklaşık bir 10 yıla daha ihtiyaç var. Sağlık alanından çekilme nedenimiz ele aldığımız nüfus artışı gibi konuların başlı başına çok genişlemesidir. IBM olarak odak noktamızı kaybetmek istemiyoruz.”

Piyasa uzmanları ve analistçiler IBM’in sunucu tarafındaki imajına ağırlık vereceğini düşünüyor. Şirket, farklı alanlar dağılmak yerine bulut çözümlerinde rakipsiz olmanın yollarını arayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu