Poco F2 Pro

Kamerada yenilikçi yaklaşımlar ile fotoğraf tutkunlarını hedefliyor

Akıllı telefon pazarında dev markalar birbirleri ile kıyasıya rekabet içerisinde. Ancak yalnızca ana markalar değil, yan markaları da bu rekabetin bir parçası. Hatta kimi zaman rekabette öne geçtikleri bile olur. Xiaomi’nin markası olan Poco’da bunlardan biri. Markanın son ürünü ise Poco F2 Pro. 

Poco F2 Pro, markanın amiral gemisi olduğu için bir önceki nesilden devraldığı özellikleri sürdürmeye devam ediyor. Aynen Pocophone F1’de olduğu gibi Qualcomm’un yeni nesil en üst segment işlemcisi Snapdragon 865’dan gücünü alıyor. Ekran üzerindeki parmak izi okuyucusu, 5G desteği, dörtlü kamerası ve elbette mekanik bir kaldıraç ile ortaya çıkan selfie kamerası liderler liginde yer aldığı söylüyor. Gelin bu özelliklere ayrıntılı bir şekilde bakalım.  

Tasarım ve ekran

POCO F2 Pro 4 farklı renk seçeneği ile birlikte geliyor. İncelediğimiz Phantom White modeli, fildişi parlak renge sahip. Hem önde hem arkada Gorilla Glass 5 kullanılmış ve cihazın yanları parlak alüminyum kaplamadan oluşuyor. Arkada bulunan dörtlü kamera sistemi, cam tasarım ve hafif bombeli gövde bir üst segment telefona sahip olduğunuzu belli ediyor. Kasanın sağında açma kapama ve ses tuşu varken sol tarafında herhangi bir tuş yok. Alt kısmında çift Sim kart destekli yuva, USB Type C giriş, mono hoparlör ve mikrofon var. Üst kısımda ise selfie kamerası yuvası, 3.5mm’lik kulaklık yuvası ve infrared verici bulunuyor. Tasarımda ilk dikkatimizi çeken sağ tarafta bulunan açma kapama tuşunun kırmızı rengi. Bu güzel bir ayrıntı. Kulaklık girişinin yukarıda olması alışık olduğum bir kullanım tarzı değil. Ancak telefonunu cebine koyanlar için de tam bir hayat kurtarıcı olabiliyor. Dolayısıyla bu tercih kişiden kişiye değişebilir. Elbette halen 3.5mm’ilk kulaklık girişine sahip telefon bulmak bu kadar zorlaşmışken çok da üzerine gitmek istemiyor. Bence olması bir avantaj. Arka taraftaki dörtlü kamera sistemini çok beğendik. Benim gibi simetri hastası birisi için bu kameraların arka tarafta tek bir yerde toplanması çok can sıkıcı. Ayrıca telefonu bir yüzeye koyduğunuzda da çok daha dengeli durmuş oluyor. POCO F2 Pro tasarım konusunda bizden yüksek not almayı başarıyor. Kulaklık altta olsaydı keşke. 

Ekranda neler var?

POCO F2 Pro’nun ön yüzünde kocaman bir ekran var. Ve elbette ilk dikkatimi çeken şey acaba kamerası damla, çentik ya da delik şeklinde mi? Cevap basit, hiçbiri. Ekranı bölen bir kamera çıkıntısı, deliği ya da ortadaki damla şeklinde uzantısı yok. Çünkü selfie kamerası mekanik bir parça olarak kameranın içinde bulunuyor. Bunun detaylarına sonra geleceğiz. Bu kesintisiz ekranın 2400 x 1080 çözünürlükte HDR10+ destekli bir Super Amoled paneli bulunuyor. Ekran tazeleme oranı ise 60 Hz’de kalmış durumda. Oyuncular belki bunu sevmeyebilir. Ancak benim için tazeleme hızından ziyade parlak ekran çok daha önemli. POCO ekrandaki 360 derece üçlü ortam ışığı sensörü sayesinde ekranı ışığı ve renklerinin dinamik olarak ayarlandığını ve en ideal görüntünün sunulduğunu söylüyor. Yoğun ışıkta yaptığım denemelerde, kullanmakta olduğum 2 yıllık kalemli bir amiral gemisi telefondan çok daha başarılı bir performans sundu. Kalemli telefon üstelik aynı ekranı kullanıyor. Kalemli telefon üstelik bu ekranların üreticisi. Tebrikler POCO, “360 triple ambient light sensors” afilli bir kelime öbeğinden çok daha iyi bir iş çıkarıyor. 

64 Megapiksellik dev

Cep telefonu kameraları gerçekten de çok çok uzun bir mesafe katettiler. POCO F2 Pro’da bundan nasibini alıyor. Telefonun arkasındaki dörtlü kamera yerleşimi gayet başarılı olduğunu söylemiştik. Kapağın altındaki Sony IMX686 sensör sayesinde üst seviyede fotoğraflar çekmeniz ya da videolar kaydetmeniz mümkün. En önemli özelliği ise bu sensörün size 64 megapiksellik bir çözünürlük sunuyor. olması. Bu sayede yapay zeka destekli olarak 8K videolar çekebiliyorsunuz. 13 megapiksellik ultra geniş açıya sahip kamera (17 mm f/2.4) 123 derecelik açısı sayesinde özellikle iç mekan çekimlerinde gayet iyi iş çıkarıyor. POCO’nun bir diğer sürprizi ie 5 MP’lik telefoto süper makro kamerası. Bu kamera üzerinde 50 mm’ye eş değer bir lens var ve bu size 2x optik yakınlaştırma sunmuş oluyor. Ancak daha da önemlisi 3 ila 7 cm arasında netleme yapabildiği için müthiş makro çekimler de yapabiliyorsunuz. Dörtlü kameranın bir diğeri ise 2 megapiksellik derinlik sensörü ki bu sayede derinlik hissi veren bokeh efektli fotoğraflar çekebiliyorsunuz. POCO F2 Pro, elbette çekimlerde size birçok güzel ayar ve hazır efektler sunuyor. Örneğin aynı anda ön ve arka kamerayı birlikte kullanabiliyorsunuz. Ya da Vlog çekiyorsanız gerçek zamanlı efektler ile yayın yapabiliyorsunuz. Ben özellikle kameradaki bu işlevsellikleri çok daha fazla beğeniyorum. Standart fotoğraf ve videolar haricinde, hazır ayarlar sayesinde oldukça ilginç efektleri kolayca başarabiliyorsunuz. 

Selfi kamerası ise gayet başarılı. Ön kamerayı açmak istediğinizde ekranın üstünden ortaya çıkan 20 megapiksellik kamera, Full HD 30 fps video da çekebiliyor. Geniş açısı sayesinde ise kalabalık fotoğraflar çekmek oldukça kolaylaşıyor. 

Performans ve batarya

Bir amiral gemisi olması sebebiyle POCO F2 Pro güçlü donanımsal özelliklere sahip. Android 10 işletim sistemi MIUI 11 arabirimi ile gelen telefon Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 çipsetini kullanıyor. İşlemci tarafında dört çekirdekli Kryo 585 var. Oyunlarda yüksek performans için ise Adreno 650 GPU kullanıyor. Benim test ettiğim model 6 GB hafıza ve 128 GB depolama alanına sahip. Ancak 8 GB hafıza ve 256 GB depolama birimine sahip bir model kullanmak çok daha iyi olacaktır. Bu birleşim özellikle oyunlarda herhangi bir sorun olmadan keyifli bir akıcılık sunuyor. Üzerinde bulunan 4700 miliamperlik batarya ise amiral gemisi serisinde üst sıralarda yer alıyor. 

Sonuç

POCO F2 Pro, üst segment telefonlar arasında gerek tasarımı, sahip olduğu güçlü platformu ve kamera özellikleri ile dikkati çekiyor. Ancak dikkati çektiği en önemli husus ise kuşkusuz fiyatı. Bu özellikleri barındıran pek çok telefon 10 bin TL bandında gezerken, POCO F2 Pro çok daha uygun bir fiyata sahip. Ancak eksiklikleri de yok değil. SD kart desteği olmaması 128 GB’lık depolama alanını eksik bırakıyor. Kulaklık girişi iyi bir tercih ancak özellikle oyuncular için stereo hoparlör çok daha öncelikli. Telefonun parmak izi okuyucusu çok çok iyi çalışıyor ancak eğer biyometrik olarak yüz tanıma kullanmak istiyorsanız ön kameranın açılmasını beklemek gecikmelere neden oluyor. 

POCO F2 Pro, uygun fiyatı, yüksek kamera özellikleri, hızlı platformu ile hem kurumsal hem de bireysel kullanım için ideal tercihlerden biri. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu