Acronis veri sızıntısı yaşadığını duyurdu

Saldırganlar, Acronis'in sertifika dosyalarına, sistem yapılandırmalarına, dosya sistemlerinin arşivlerine erişmeyi başardı.

Acronis son zamanlarda bazı veri sorunları yaşıyordu. Yaptıkları araştırmalar sonucunda, şirketin sistemlerinde bir ihlal olduğu kabul edildi. Bu ihlalin de sadece bir müşteriyi etkilediğini ve diğer bütün verilerin güvende olduğunu söylediler.

Geçtiğimiz günlerde, firmayla ilgili bazı veri sızıntılarının gerçekleştiği haberi geldi. Bu haberler üzerine firma çalışmalara başladı ve sonunda da ihlal yaşandığını doğruladı. Bir saldırgan, sertifika dosyalarına, sistem yapılandırmalarına, dosya sistemlerinin arşivlerine bir Acronis veri tabanı için python kodlarına ve buna benzer çok sayıda önemli verilere erişmeyi başardı.

Kernelware adlı saldırgan, 120 milyon dolarlık şirketin veri koruma ve bilgi güvenliği alanında uzman olmasına rağmen firmanın kötü bir güvenliğe sahip olduğunu belirtiyor. Kernelware tarafından yayınlanan bir arşivde, toplamda 12,2 GB değerinde dosya yer alıyor. Acronis ise konuyla ilgili yaptıkları çalışmalar ve araştırmalar sonucunda herhangi bir verinin zarar görmediğine dikkat çekti.

Bütün bunlara ek olarak firma şu açıklamayı yapıyor: “Geçtiğimiz günlerde bir gönderide Acronis’ten bahsedildiğini gördük ve hemen soruşturmaya başladık. Soruşturma sonucunda da hiçbir Acronis ürününün etkilenmediğini doğruladık. Ama yine de elimizdeki bilgilere göre, belirli bir müşteri tarafından teşhis verilerini Acronis Destek’e yüklemek için kullanılacak olan kimlik bilgilerinin güvenliği ihlal edildi. Biz bunu çözmeye çalışırken güvenlik açısından hesabı askıya aldık.”

Ayrıca firma çalışanları da konuyla ilgili olarak, araştırmaya devam ettiklerini, yeni bilgiler keşfedilirse güncellemeler sağlayacaklarını ve konuyla ilgili açıklama yapacaklarını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu