Akıllı telefon sektöründe lider Samsung

76,5 milyon adet telefon satışı gerçekleştiren Samsung, akıllı telefon sektöründe lider konumuna yerleşti.

Akıllı telefon sektörü geçtiğimiz sene korona virüs salgını nedeniyle büyük düşüş göstermişti, şimdi ivme tekrar yukarı doğru yükselmeye başladı. Bunun nedeni hem virüsü tanımamız, virüsü artık hayatın bir parçası olarak görmemiz ve tabi ki önlemler ve aşı süreci diyebiliriz.

Geçtiğimiz senelerki yükseliş döneminde ilk sırada Samsung vardı ve yapılan araştırmalar gösteriyor ki Samsung hala zirvede. Geçtiğimiz senelere göre en çok gerileyen firma ise Huawei oldu. Tahmin ettiğiniz gibi bu durumun sebebi, ABD’nin başlatmış olduğu ambargo.

Ambargo nedeniyle zor zamanlar geçiren ve 18,6 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren firma, çalışmalarını diğer elektronik ürünlere yönlendirdi. Tablet, notebook ve hatta oyun faresi dahi üretmeye başlayan şirket, akıllı telefon sektöründe 7.’liğe gerilemiş durumda.

İlk sırada yer alan Samsung ise 76,5 milyon adet telefon satışı gerçekleştirdi. Apple 52,4 milyon satış rakamı ve yüzde 15‘lik pay ile 2. sırada yer aldı. Xiaomi ise Huawei’nin yokluğunda hacmini yüzde 62 artırarak 49 milyon satış adediyle 3. sıraya yerleşti. Oppo satışları yüzde 60 artırarak 37,6 milyona çıktı. Vivo ise telefon satış hacmini yüzde 48 artırıp, 36 milyon satış yaparak 5. sıraya oturdu. Daha önceleri bu sıralamaların üst sıralarında yer alan LG ise artık telefon üretimi yapmıyor. Motorola, TCL, Nokia veya ZTE firmalar ise bu saydığımız firmaların arkasından geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu